pamukcat merhaba benim ikizlerim 35 haftada doğdu ilk 6 ay biraz geriydik hatta baya ama 6 dan sonra atağa geçtiler, 7. Ve 12 ayda nöroloji gördü prametüre oldukları için 7.ci ayda ki kontrolde biraz Ela’nın ince motorda ve algıda sıkıntısı annesi asla ekran yok düzelecek 1 ay erken doğum 1 ay küvöz süreci 2 ay kadar geriden gelmeleri normal ama Ada’da hiç sorun yok demişti gercekyen ekranın çok etkisi olduğuna inanıyorum benim kızlarımın gelişiminde çünkü 1 kere yemediler deneyeyım dedim 5 dakika şok oldum afedersın mal oldu çocuklar 13 ayımız bitti 0 ekran ilerliyoruz , 1 yaş kontrolünde ise çok yol kat etmiş Ela gelişim olarak hiç sıkıntı yok yaşıtları ile denkler gelişim olarak ama fiziksel olarak 2 3 yaşta yaşıtlarını yakalarlar dedi benimde gözlemlerim şu şekilde günü ile denk doğan yanı 35 haftalık olan kızım herseyı ayına göre yaptı 6 da emekledı 7 de oturdu 13 aylık yürüdü ama karnımda gelişim gerılıgı olan yanı 31 hafta ile uyumlu olan kızım herseyi ikizinden en az 1 ay sonra yaptı, atak haftalarını sorarsan en sert 7. Ve 9. ayda yaşadık ve atak haftaları aslında söyleymıs bebegın yeni bir gelişim kat ettıgınde mesela emekledıler uyumak ıstemedıler yataktan tutunup kalktılar uyumak istemediler suan biri yürüyor oturarak asla yemek yedıremıyorum oyle ileri geri hesaplamadım hiç yanı diyecegım o ki her bebek kendine özel ve hepsı er yada geç bıseylerı başarıyor sağlık sıkıntıları olmasın bize yeter 🫶