YusraveAnnesi kızlar merhaba 15 günlük kızım var bu zamana kadar hep uyandırıp emzirdim hala uyandırmaya devam etmeli miyim yoksa uyandıkça mı emzirmeliyim? Tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim 🤩
Yeliz YusraveAnnesi 40 günlük olana kadar mutlaka uyandırmalısın. Hafiflemiş sarılık tekrar yükselmeye başlayabilir. 1 aylık kontrolünde kilosuna göre doktora sor o söyler artık uyandırma diye. Sakın uzun uyutmayın...
Gorursensoyle YusraveAnnesi benim kızım da 15 günlük ben hala uyandırıyorum :) kilo kaybı olmaması için bence devam etmeliyiz sadece geceleri 3 saate çıkardım çok yorgunsam kendi uyansın diye bekliyorum
ZekiyeTufan Canım uyanmıyorsa kaldırma kendi acıktığında kalkar zaten benimki 4aylık oldu ki ben ilk iki hafta her iki saatt bir emzrdim dha sonraları kendi kalmaya başladı artık şimdi de öyle ki doktorlar önermiyor zaten
YusraveAnnesi ZekiyeTufan Öyle mi ilk iki hafta mı uyandırdınız sadece? Peki kaç saatte bir kalkıyordu bebeğiniz ilk zamanlar 3 saati geçtiği oluyor muydu?
Eceninannesi YusraveAnnesi hayir uyandir mutlaka 2 saati gecmesin 40 gune kadar eger uyuyorsa mutlaka uyandir ve besle. ama 40i cikinca 3 saatte binkendi uyanmasi lazim . kilo alimi yeterliyse 40 gun sonunda sen uyandirma o acikinca uyanir ama kilo alimi iyiyse .. eger kotuyse yine sen uyandiracaksin
ZekiyeTufan YusraveAnnesi oluyordu cnm kalmıyorsa acıkınca kalkar zaten mesela bn düzen oluşturdum 40ından öncr hala aynı 8.30 da gece uykusuna yatar 2 3 gbi kalkar kendi ama ben 12 gbi yatarım yatmadan emzirirm gece sütğ çok sağlıklı çünkü faydalı sonra 5te sonra 7de kalkar küçükken alıştır ki zor olmasn 3aydan önce uyku düzeni olmaz diyrlar ama ben yaptım gayette oluyr sana bağlı onu yönetecek sensin