Mergulce Arkadaşlar merhaba?ilahiyat mezunu olan var mı acaba?bir sorum var ve yanlış birşey yapmak istemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
Rabiaustkat Mergulce yani ilahiyat okumadım ama yıllar a kurslarda hem öğrencilik hem öğretmenlik yaptım. Bildiğim bir konu üzerindeyse bilgilendiririm
Zeynep_aydin Mergulce bu adak değil de zekat ya da sadaka olsaydı o zaman yakın çevrenden başlayabilirdin. Adak konusu nettir ilmihalden açıp okuyabilirsin iyi akşamlar
monna Mergulce Bu adak olur o yüzden ne şekilde ve kime adadıysan o şekilde gerçekleştirmelisin. İlahiyat mezunuyum bu arada
Mergulce Rabiaustkat ben bi adak adamıştım gerçekleşti.demiştim ki olursa eğer tv programa akülü sandalye göndereceğim.tabi baya pahalı birşeymiş bilmiyordum. O arada ihtiyaç yoktu ama kardeşiminde engelli oğlu var ve özel masrafı çok şu anda ihtiyacı var ciddi anlamda onun parası ile yeğenime yardım etsem olur mu? Şimdiden teşekkür ederim
Nekwam Mergulce bu bir adak sayılmaz. Ama madem akrabanizda yardima muhtac biri var bu sizin icin ekstra sevapla sadaka olur. Gönül rahatlığıyla yardiminizi yapabilirsiniz. Şimdiden Rabbim kabul etsin 🤗
Rabiaustkat Mergulce Mergulce Mergulce bu bir adaktir bu arada. Adak bir işinin Allah'ın izniyle hallolursa yapmak istediğin bir hayırdır. Adağini gerceklestirmen gerekli. Ama bu illa TV programı olmasına gerek yok o yüzden yigenine de tabi ki adağini yapabilirsin. Allah kabul etsin inşallah
Rabiaustkat Mergulce ama şöyle bişey sadaka yerine de gecer. Tek asıl olan burda niyet. Niyetin ney iyilik yapmak oyuzden kişi hiç farketmez
Mergulce Rabiaustkat tv programına dediğim şey akülü sandalye mesela ama yeğenimin özel eğitime ihtiyacı var okula yalnız gidemiyor onun için o miktarda yardımda bulunacaktım.ama olur diyen de var olmaz diyende kafam karıştı
Zeynep_aydin Mergulce adadığın ailenden biri olmadığı için değiştiremezsin. adağın neye ise o şekilde gerçekleştirmen gerekir. Adağını ‘yeğenime diye’ adamadığın için yeğenine veremezsin
FundaBilgin Mergulce ben de adağın nasıl adanmışsa öylece aynen gerçekleştirilmesi gerektiğini biliyorum. İçiniz rahat etsin diye bulunduğunuz yerin müftüsüne danışmanızı da tavsiye ederim Allah şimdiden kabul etsin
Rabiaustkat Mergulce özellikle TV programına diye belirttiysen öyle yapman lazım o zaman canım. İnşallah halledebilirsin