Kızlar merhaba. Öncelikle beni linçlememenizi, her annenin çocuğunun iyi olmasını isteyeceğini unutmamanızı rica ediyorum🥺Kızım 12 ay 21 günlük. Alkış, baybay, al-ver, tel sarar gibi şeyleri yapmıyor. Seslenince ismine canı istediğinde bakıyoe. Eğer istemiyorsa inat edip asla bakmıyor. Ben bi hata yapıp çizgifilm vs izlettim çünkü yalnız bakıyorum başka bir şehire taşınma sürecimiz oldu. Tek başıma bi yandan iş yaparken bi yandan onu durdurabilmek için mecburen açmak durumunda kaldım. Ama kızıma böyle zarar vereceğini hiç düşünmedim çok pişmanım. Yaklaşık 1 haftadır hiç tv açmıyoruz. Daha çok vakit geçiriyoruz. Bu arada bizimle göz teması çok iyi kuruyor, gülüyor kahkahalar atıyor. Ce-e oynarken dikkatli izleyip gülüyor. Ya da montesoeri oyuncakları var onların nasıl kullanılacağını çözdü topunu atıyor oynuyor. Müzik aleti var çubuklarını eline verince vuruyor çalıyor. Çok hareketli yaramaz da bir çocuk. Durduğu yerde durmaz sürekli bir şeylerle ilgilenir oynar. Bababa, dedede gibi şeyleri söylüyor sürekli ağzı dolu konuşuyor kendi kendine. Ama anne, mama vs demiyor. Bir de sürekli değil ama bazen ellerini bir yerini kaşır gibi bi hareket yapıyor. Ama bu hareket devamlı olan, günlük akışını etkileyen bi şekilde değil. Gün içinde ara ara yapıyor. Otizmden şüphelendim başta bir kaç kişiye de danıştım videolarını attım olmadığını söylediler. (Psikiyatrist ve özel eğitim öğretmenlerine danıştım) fakat söylediğim şeyleri yapmaması beni çok üzüyor ne yapmam lazım bilmiyorum vicdan azabı çekiyorum, benim durumumda olup sonradan bunları öğrenen bebisler var mı, nasıl düzelir ne yapmalıyım? Bol bol onunla konuşup oyun oynuyorum, her gün parka çıkarmaya başladım. Ama korkuyorum. Şimdiden teşekkür ederim.