_YanakReisinAnnesii Uyuzdan şüphe ettim, son zamanlar da çok fazla parka gidiyor gelince duş falan aldırıyoruz ama olabilir mi ya 😬🙄 sadece boyun bölgesinde , 1 tane de kafasının içinde arka kısım da var.
ozgec _YanakReisinAnnesii askım uyuz böyle olmaz önce göbekten başlar delı gıbı kaşınır yaralar olur bu tek tük şeyden sanmıyorum
_YanakReisinAnnesii Sarikuzumalp umarım öyle birşeydir 😬hiç kaşımıyor bu arada. Böcek ısırığı, uyuz vs kaşınmaz mıydı?
Sarikuzumalp _YanakReisinAnnesii Uyuz tabiki çok kaşındırır uyuz değildir. Böcek ısırığı da kaşındırır evet alerji de olabilir bilemedim. Son zamanlar da hayvanlarla bi teması falan oldu mu?
_YanakReisinAnnesii instauser aman öyle olsun ya 😬uyuz illetinden çok korkuyorum parka falan da çok gidip gelince acaba mı dedim
_YanakReisinAnnesii ozgec ay aman olmasın da zaten 😬teşekkürler cevap için içim rahatladı bir nebze ❤️
_YanakReisinAnnesii PelinByrktr bunu birkaç yerde okumuştum. Direkt el ayak bileklerini vücudunu vs kontrol ettim ama hiçbirşey yoktu. Yukarı daki söylediklerime ek poposunda var biraz da bu şekilde.
Busraata33 _YanakReisinAnnesii Atopik bir cildi varsa da bu şekilde olabiliyor.Oglum her 2-3güne bir böyle başlayıp geçiyordu alerji olmuş dedi doktor test yapıldı çevredeki bitki böcek vs etkileniyormuş.Mesela bazen o bölgelerini kaşıdıkları için tırnak diplerinden virüs kapıp yaraya çeviriyor sürekli dışarıda oldukları için bu dönemde tırnak bakımına özen gösterin mutlaka daha sık kesebilrsinz hassas ciltler çok zor..Bu aylarda da alevleniyor terliyorda bahar ayı olduğu için ..Uyuza benzemiyor
_YanakReisinAnnesii Busraata33 daha küçük aylarında besin alerjisi ona bağlı egzamaları olan bir çocuktu zaten. Son zamanlar da havanın da iyi olmasıyla birlikte saatlerce parkta toprakla vs oynuyor. Tırnaklarına el hijyenine falan elimden geldiğince çok dikkat ederim ama bir an da görünce şaşırdım acaba uyuz mu diye. Son yıllar da salgın haline geldi haliyle sürekli parkta birşeylere temas ediyor vs. korktum 😬
_YanakReisinAnnesii Sarikuzumalp ailemin yanındayım son 1 haftadır kız kardeşimin yavru kedisi var evde ister istemez teması oluyor sevmek oynamak istiyor.
Sarikuzumalp _YanakReisinAnnesii Ondan alerji falan yapmış olabilir mi? Birde sadece aynı bölgede mi hala?
Busraata33 _YanakReisinAnnesii Bazı alerjilerin alevlendiği havalardayız korkmayın belki basit bir durumdur.Elbette dikkat ediyoruz ama ahh bebeler her an herşey oluyor buluttan nem kapıyor alerjik bebeler..Alerji kremi ve ya şurubu varsa içirin geçici olduğunu düşünüyorum
_YanakReisinAnnesii Gmznr2909 denedim fakat çığlık kıyamet 🤷🏻♀️2 yaş sendromuyla birlikte tutturunca tutturmalar çok ileri boyutta 😬
_YanakReisinAnnesii Busraata33 pazartesi çocuk doktoruna randevu aldım geçmezse götürcem. Ona göre bakar birşeyler söyler heralde elimizde alerji şurubumuz yok maalesef. Umarım geçici birşeydir teşekkürler 🙏🏻
_YanakReisinAnnesii mematiii geçirmediğimiz için uyuz sandım bi an tırstım baya 😬 yaşayanlar çok illet birşey olduğunu söylüyor çünkü.
_YanakReisinAnnesii Sarikuzumalp evet aynı bölgede artma veya başka yerlerinde olma gibi bir durum olmadı. Hiç bilmiyorum ki ya bugüne kadar kediyle oynarken falan hiç böyle birşey olmamıştı.
Sarikuzumalp _YanakReisinAnnesii O zaman bi dokuya alerji yapmış da olabilir hani bi ağaç dalına sürtme vs gibi olabilir