edz2305 öncelikle bizde hep o bölümlere gittik ama çare bulamadılar. Gebze ye gidebilirseniz orda bir doktor önerebilirim. Eğer düşünürseniz alternatif tıp ile ilgilenen hekimleri araştırın. Benim oğlum daha küçük olduğu için her şeyi veremiyorlar. Bizde alerji maması kullanıyoruz ona rağmen değişen yoktu. Alerjeni kesmek yetmiyor. Bağırsağı temizleyip iyileştirmek önemli olan. Bunun için doğl takviler verdiler. Örnek vermek gerekirse kbak çekirdeği yağı kullanıyoruz. Ben kendim hindistan cevizi yağı da verdim. Tabi diyetisyen onayı ile. Mutlaka yeşil yapraklı sebzeler ve kuzu kıyma beslenme de olacak. Mesela biz klasik havuç patates elma armut ile başlmıştık ek gıdaya. Ama tepki veriyordu. Şimdi bu şekilde yükske şeker içeren meyveler vermiyorum. Ananas,çilek,kivi, yaban mersini yiyiyor. Muza bile alerjisi var kivi çilek kesin dokunur dedim ama çok iyi geldi. Ispanak, brokoli,kabak, kereviz,tatlı patates gibi sebzelerden çorba vs yapıyorum. İrmik yerine yulaf, mısır, pirinç unları kullanıyoruz. Benim oğlum tıbbi mmatı bile çok tolere edemiyor ama bu gıdaları yediği zaman sıkıntı yaşamıyor. Desiğim gibi beslenme çok önemli danışmanlık şart. Bunun yanında rektal ozon vs gibi bazı klinik tedavilerde var bizde. Sadece olay probiyotik ya da fermente ürünler kemik suları içmek değilmiş aslında. Desiğim gibi oğlum elmayı yiyince rahatsızlanırken ananas çok iyi geliyor. Aslında biz şu an düşük Fodmap diyetine benzer bir liste ile devam ediyoruz.