kedi07 Merhaba arkadaşlar 22 gün önce 35 haftalık ikizlerimi kucağıma aldım. Kuvöze girmediler. Ama bebeklerimden biri daha ufak doğdu. Ufak doğanla sürekli bir problem yaşıyoruz. Önce az kilo aldığı için golden goat mamaya geçtik. Birkaç gün sonra çok fazla kusma başlayınca tahliller de temiz çıkınca aptamil ar verdi doktorumuz. Bu mamayla birlikte bitmeyen bir ağlama serüveni başladı. Gazı çok. Bugün de kabız olmuş. Bizim gibi sıkıntı yaşayan var mı? Nasıl çözüm buldunuz?
Gulll_ kedi07 Her Bebek aynı mı bilmiyorum ama kesinlikle mamaya devam edin ilk zamanlar olur kızımda da olduğu reflü vardı 1 Aylıktan itibaren kullandık ilk birkaç gün kabız oldu sonra düzeldi 8 Aylıkken bıraktık artık büyüdüğü için ama o kadar çok yaradı ki kusması bitti kakası düzeldi kilo aldı kendini topladı fiyat olarak biraz pahalı ama değecek bir mama kesinlikle tavsiye ederim 😊
Gulll_ kedi07 lağman yaptırabilirsin yada poposuna zeytinyağ sürebilirsin anında rahatlatıyor ağlaması da normal midesi farklı bir mama aldı o yüzden endişe etmene gerek yok 😊
ornitorenkperi kedi07 reflüden dolayı kullandık fakat bizdede hem kilo alımı az oldu hamde çocuk sürekli ögürdü Sma optipro kullanıyoruz ne gaz ne başka bişey kaldı çok şükür rabbime
ozr42 kedi07 canım bebnim bebeğimde çok kusuyor. Reflü değil ama normal bebeklere göre fazla kusuyor. Sindiremediği için. Sadcee mamayla besleniyor. Sma bebelac aptamil denedim hepsi çok kusturdu ve gaz yaptı. Aptamil arı kullanmaya başladık kusması azaldı hatta kusmuyor bile çoğu zaman. Ama gazı çıkartmakta çok zorlanıyor. Kabız gibi bi durum yaşamadım.
kedi07 Gulll_ lavman için küçük olduğunu söylediler zeytinyağı sürdüm bu akşam ama çok küçük olunca korktum o kadar zorlandı ki. Kusması azaldı 4 gündür kullanıyoruz. Ama hala beni emdiği zaman kusuyor. İnşallah bizim de bütün sıkıntılarımız biter çok teşekkür ederim 🙏🏻
ldy005 Mama da yapıyor olabilir bize de önermişti çok kusuyor diye ama biz bulamadığımız için alamamıştık zamanla geçiyor yedikten sonra dik tutmaya hemen yatırmamaya çalış gaz içinde damla bi yere kadar fayda ediyor poposuna 5cc zeytinyağı sıkabilirsin kulak çubuyla masaj yapabilirsin kovaya sıcak su koyup oturtabilirsin 5 -10 dk bunlar ekstra iyi geliyor o ağlama krizlerini önlüyor rahatlatıyor. Bi de karnına zeytinyağı sürüp yavaş hareketlerle masaj yapmayı dene çok karnına bastırmadan bende aynı şeyleri yaşadım zamanla hafifliyor
kedi07 ldy005 bize de doktorumuz direkt kusma durmayınca önerdi aldık ama mamayla evet azaldı kusması beni emince yine kusuyor. O kadar çok şey denedim ama kendimde sorun aramaya başladım. Ama iki bebek olunca diğeri de hem mama hem anne sütü alıyor onda yok böyle bir şey. Bilemedim çaresiz kaldım bende. Şimdi kusmayı tam atlatamadan bir de kabızlık oldu
kedi07 ornitorenkperi içerken de zor içiyor zaten mamayı. Deliği daha büyük bir emzik kullandık. Ama sevmeden içtiği çok belli. Salı gününe doktor randevusu aldık ama panikledim biraz o kadar ağlayınca
Gulll_ kedi07 Kıyamam bendeki gibi olmuş canım sütünün tadına baksana bi sütünden kaynaklı olabilir benim öyle olmuştu istersen bir bak böyle diyince gülüyorlar ama bi dene eğer sütün bozuksa zehirler Allah korusun
ddefnem kedi07 ben emzirmenin ardından 30 cc aptamil ar veriyorum ve hemen dik tutuyorum. Bu şekilde emdikten sonraki kusmaları da kestik. Bir de böyle deneyin
kedi07 Gulll_ aslında aklıma geldi. Kendimde sorun aramaya başladım. Ama ikiz bebek diğeri de emiyor onda bir sıkıntı yok. Emiyor,gazını çıkarıyor,uyuyor. Eğer öyle bir şey olsa sanırım onda da olurdu
kedi07 ozr42 gaz için bizde o kadar uğraşıyoruz ki. Doktorumuz ona da şurup verdi. Ama sürekli ıkınıyor. Kıpkırmızı oluyor. Baktım bugün baya kabız olmuş canım
seymaisikcinar Benim de bebeğim 1 aylık, reflüsü var diye doktorumuz Aptamil AR mama verdi arada içebilir diye çocuğa içirdiğimden beri huzurlu olan gülücük saçan çocuk gitti yerine durmadan ağlayan gazını çıkaramayan bebek geldi :( ne yapabilirim?
ddefnem seymaisikcinar tadı gerçekten kötü o yüzden beğenmemiş olabilir. Ben şöyle yapıyorum ama lütfen doktorunuza danışın! 2 ölçek aptamil AR, 1 ölçek aptamil prosyneo. Böylelikle tadı çok daha iyi oluyor ve seve seve içiyor
23Erkncikus kedi07 benim bebegim 34 haftalık doğdu biz aptamil prematil mama kullandık o çok faydalı herkese önerdim benim doktorum önermişti bizde özele gidiyorduk iyi olur inşallah kuzum
kedi07 aslanmommy evet katı baya diğer mamalar gibi değil zor içiyordu bebeğim. Baya sıkıntı yaşadığımız için kesti doktorumuz
ddefnem aslanmommy çok yoğun bir mama doğru yapıyorsunuz ama kıvamı diğerleri gibi olmuyor. Merak etmeyin