fizikcianne Kızlar merhaba. Suyu kaynatıp bebek termosuna koyup sonrasında su ılıyınca mama yapıyor musunuz dışarıda? Yani illa mama yapmak için kaynar sıcaklıkta mı olması gerekir yoksa termostaki ılımış suyla da yapıyor musunuz?
[silindi] fizikcianne Kaynar su zaten olmaz. Mamayı pişirir ve bebeği kusturur. Ilık su olması gerekiyor. Ve evet su soğusa bile ben veriyorum. Termos içinde buz gibi olmuyor zaten.
Busraata33 fizikcianne evet termosun amacı o zaten suyun derecesini kaybetmemek için kullanılıyor.Ilık birşekilde koyup mamasını daha rahat ayarlayabilirsiniz.Ben evde bile kullanıyordum gece bebeğim beklemesin diye rahat oluyordu
beybiliko fizikcianne yapıldığı anda kaynar sıcaklıkta olmasına gerek yok, bir şişede kaynamış soğumuş suyu yanıma alıyorum termosa da sıcak su koyuyordum, dışarıda bu iki suyu karıştırıp öyle mama hazırlıyordum
ToDaBeNe Zaten 40-35 derece arasında olmalı mama suyu kaynar değil içinebilecek kıvamda olmadı kaynar hazırlarsanız besin değerini Kaybediyor
atesarp fizikcianne ben evde de dısarda da bir termosa kaynar su bi termosada kaynamis sogumus su koyuyorum biberonda ikisini icilebilecek dereceye getirip mamasini koyup hazirliyorum canim
ranakzrn fizikcianne ben disari cikarken kullaniyorum termusa kaynar su koyurum bide icme suyu aliyorum ikisini karistirip ilik bi sekilde veriyorum bebegime
hamsiperisi fizikcianne ben termosa kaynar su koyardım başka bir kaba da kaynamış soğumuş su koyardım ikisini karıştırarak mama suyunu ideal sıcaklığa getirirdim bu şekilde soğumasını beklemezdim yani
Sare-10 fizikcianne ben suyu kaynatıp içine koyuyorum dışarda da mamasını yapıyorum bıberonunda ılıklasınca verıyorum içiyor ıkıncı termosta kalan suyum daha ılık oluyor onuda kullanırsam o şekilde kullanıyorum. Tabı ılık koymak daha mantıklı ama acelem oluyor mecbur öyle yapıyorum
kimbumadam fizikcianne bazı doktorlar mamanın kaynar su ile yapılması gerektiğini söylüyor Kafalar karışık Biz dikkat ettikçe üstümüze gelmeye başladılar😂