Gzdece Merhaba mama suyunu nasıl hazırlıyorsunuz? Kaynamış su, hazır suyu kaynatmadan gibi. Hazır suyu kaynatmadan kaloriferin üzerinde bekleterek tüketilir mi?
limonlusoda Gzdece Çeşme suyunu önce kaynatıyordum, cam şişeye alıp muhafaza ediyordum gerektiğinde kettleda ısıtıyorfum 40 derece olması lazımmış suyun. 2 hafta sonra mamayı bıraktı zaten
ahmethamza Gzdece her mama da farklı yazıyor bende ona dikkat ettim. Kiminde 40 derece kiminde içecek sıcaklık olunca diyor. Hazır suyu kettle da kaynariyorum genelde sıcak oluyor başka bu kavanoz da da aynı suyu sogutup koyuyorum. Acil yapacak olursam içecek sıcaklıkta hazırlayıp direk veriyorum. Çok sıcak yapılan mamalarda içerik bozuluyor diye okudum bana da mantıklı geldi.
saslan Hazır suyu kaynatıp cam şişeye koyuyorum. Gerektikçe hemen bir cezvede ılıtıp mamayı yapıyoruz pratik oluyor:)
Gzdece saslan hazır suyu kaynattığımızda içinde mineraller kayboluyor diye okudum ama insanın içinde hep şüphe kalıyor
saslan Gzdece sma kullanıyoruz tarife göre yapıyoruz açıkçası bu gibi konularda çelişkili görüşler olabiliyor ben kendi mantığıma da yatan şekilde ilerliyorum. Bakınca içtiğimiz su soluduğumuz hava bile normal değil ki (İstanbul)
Gzdece ahmethamza hazır suyu kaynatmaya gerek yok diye okudum içinde bir şey kalmıyormuş hiç bir faydası yokmuş bir haftadır kaynatmadan verdim ama içim rahat etmedi merak ediyorum kesin olarak ne ile yapılır kaynatmaya gerek var mı yok mu. Marka olarak pınarve nesttle önerilmiş ama bu da kesin bilgi değil
ahmethamza Gzdece hazır sularimiz da doldurma olarak geldiği için ben kaynatıp yapıyorum. Çok ince düşününce de olmuyor. Bende geçen gün sma kullanıyoruz tadına baktim. Aradan biraz zaman geçti kendi sütümü cozdurup verecektim ısıya bakmak için tadına baktım. İkisi ayni. Bi an acaba bu başkasının sütümü dedim sma içim. Birebir tadı ayni çünkü.
Kuzeynepp Gzdece hazır suyu kaynatıyorum sonra termosa döküp üstüne soguk su ekliyorum elime döküp sıcaklığına bakıp ona göre sıcak yada soguk ekleyip ayarlıyorum.
maca Gzdece hazır suyu kaynatıyorum termosa kaynar şekilde dolduruyorum cam şişeye de soğunca döküyorum hazır şekilde sürekli duruyor hemen mamayı yapıyorum
Bahardp Hazır içme suyunu kaynatıp cam sürahide muhafaza ediyorum cezvede ılıtıp hazırlıyorum mamayı. Kettleda kaynatanlar bence onu yapmasın çünkü illaki tortu kireç olabiliyor çoğu kettleda. Çelik tencerede kaynatıyorum ben daha steril olduğunu düşünüyorum.
Sogukbaklava Gzdece yaşadığın yere göre değişir . İzmirde Çeşme suyunu kaynatsan da farketmez hazır suyu ılıtıp yapıyodum. Yemeklere bile koymam Çeşme suyu. Malatya’da Çeşme suyunu kaynatıp içirebilirim çünkü temiz . İnsanlarda çeşmeden içiyodu ( depremden önce). Ama hazır su varsa tabiki hazır suyla yapıyodum bazen olmuyordu veya almayı unutuyorduk
Bibebek_ Gzdece kaynamış cam Şişe su ve mamanın içindeki mikrobu kırmak için suyun 70 derece olması gerekir. Mama saatinden önce hazırlayıp içeceği zamana kadar ılımasını beklemek daha faydalı olur.
Gzdece Bibebek_ bebekler her zaman saati saatine yemiyor oynuyor çabuk acıkıyor. önceden yap ılımasını bekle durumu zor bazı bebekler için. Mamada bekledikçe kötü kokmaya başlıyor. Mamayı yüksek sıcaklıkta değil de 40 dereceye düşmüş sıcaklıktaki su ile yapılsın yazıyor arkasında yani sıcaklığı yüksek su mamadaki proteinler ve yağlar için tehlikeli. 🌸
Gzdece saslan aslında sorduğum şey mamanın nasıl yapıldığı değildi suyun kaynamış mı kaynamamış mı olup olmadığıydı..
sdakaan Hazır suyu kaynatıyorum cam şişeye koyuyorum soğuyor. Daha sonra kaynamış soğumuş suya mamayı koyuyorum. Onu sıcak suya oturtuyorum benmari usulü ısıtıyorum tıpkı saydığım sütü ısıttıgm gibi böyle kolay oluyor
Bibebek_ Gzdece doktorun bi gönderisine denk gelmiştim ona göre söyledim sadece yenidoğan iken yoğun bakımda kullandı mamayı kendim hazırlamadım ama yanına beslemeye girince maması sıcak oluyordu. Siz mamanızın tarifine göre yaparsınız madem. Cam şişe hazır kaynamış su daha iyi plastik şişelerde de mikroplar oluyor dolum sırasında steril olmayabiliyor sular onun için cam şişe öneririm 😍
saslan Gzdece evet bunu yanıtlamıştım zaten bir önceki yazdığımda, sizin mineral kaybı yanıtınıza istinaden açıkladım.