Sizin için ne kadar aydınlatıcı olur bilmiyorum ama ben de bebeğimi kolik sanıyordum. Hatta doktora da gittim acaba başka bir şeyi olabilir mi diye. Süt alerjisi falan mıdır diye düşündüm. Ama doktor bi şeyi yok bebeğin kolik dedi.
Kızım çok sancılı ve gazlı. Baya yetişkin bir insan gibi gaz çıkarıyor. Akşam saatlerinde ağlamaya başlıyordu ta ki gece 11 e kadar. Sonrasında da uyuyordu. Karnı taş gibi oluyor bacaklarını karnına çekiyor şiddetli bir ağlama tutuyordu. Ben hep kolik zaten diyip kabullendim ve onu sakinleştirmeye odaklandım. Ama sonradan fark ettim ki aslında kızımın uykusu geliyormuş ve uyumak istiyormuş. Artık akşam saat 7 buçuk gibi uyku moduna geçiyoruz. Altını üstünü değiştirip kundağa sarıp karnını doyuruyorum. Yarım saat bi saat içinde uyuyor.
Belki sizin için de faydalı olur diye paylaşmak istedim. Ama bebeğiniz gerçekten kolik ise de yapacak pek bir şey yok. Elinizden gelen tek şey onu sakinleştirmek ve anne karnı hissi vermek.
Gazı için de doktor önerisi ile ners harwey kullanıyoruz. Bi kaç dakika içinde etkisini gösterip gazını çıkarıyor ama o da kalıcı bir çözüm değil. Yalnızca o anlık işe yarıyor.