meyrmo 2009 dan beri Bodrum da yaşıyorum. Güzel yönleri de var kötü yönleri de.
Mesela pandemiden önce daha güzeldi. Biz kışı beklerdik. Kış gelsin de insanlar azalsın biraz rahat edelim diye 🤭 ama pandemiden snr yazlıkçı dediklerimiz daimi kalmaya başladı. Yaz kış çok kalabalık. Hala çoğu şeyi bulamıyoruz, kısıtlı ve pahalı. 2010 da Turgutreis e mc Donald açılmıştı. Allahım Turgutreis e medeniyet geldi diye gülmüştük 🤣 bodrum un içi daha hareketli, gümbet barlar sokağı hala kışın in cin top oynar.
Yaz ve kış en büyük sıkıntı su. Sular hep kesik. Depoları dolduruyoruz arada 🤷🏻♀️
Snr gelen elektrik. Ama bu kadar kesintiye rağmen elektrik çok pahalı. Alt yapı çok sıkıntılı, yolda çökmeler oluşuyor ve fiber yok. Gelemiyor çünkü zaten olan kablolar yolun 30 cm altında 🤷🏻♀️
İyi yanlarını yazayım azıcık 🤣
İnsanları sıcak kanlı. Kimse kimseyi yabancı bilmez. Sabah 9 da içmeye başlarlar. 🤭 düğünleri çok eğlenceli, yemeli içmeli olur. Kar yağmıyor en fazla 1 ay çok soğuk olur o da Muğla nın dağlarına kar yağdığında. Sabah yağmur yağar, öğlen güneş açar, akşam yağmur yağar. Çık dışarı duş al, o kadar fazla yağmur olur. Martta ve kasım da denize girersiniz, hem deniz hem hava sıcak olur. 😊
Her yer deniz, her yer yeşil. Kimse kimseye karışmaz, neden böyle giydin demez..
Evlerimiz küçücük ama bazı yerleri kaçak. 🤷🏻♀️ zaten bodrum da neredeyse %90 yapılarda belirli bölümlerde kaçak var. Ona rağmen küçük.
Bizim 2 oda bir salon mutfak ayrı, arka ve önde bahçe var. (bodrum evlerinde mutfak ayrı ev çok nadirdir. Genelde amerikan mutfak) mutfak, çocuk odası ve balkon kaçaktı. İmar barışına girdik. Ev tapuda 52 m² gözüküyor, ölçtürdük 95 m² çıktı. 🤭 ama gelin görün ki sığamıyoruz çünkü kullanışlı yapmamışlar. İmar yok, yasak. Evler de temel yok. 30 cm temel kazıp çay çat çat dikiyorlar evi. 6 ay da ev tamam 😁 Bodrum da bütün evler beyazdır, olmak zorunda. Yapmayana ceza var. 😊
Bodrum un yerlisi bi acayip, hiç sevmiyorum…
Ben aklıma geleni yazdım ama sormak istediğiniz bir şey varsa her zaman yardımcı olurum. 💐