bluem Sahiplenen yada evinde bakan varmi sahiplenicem ama bu cinsi hic bilmiyorum yardimci olurmusunuz
Aloneeee bluem kedi işte sormak istediğiniz nedir ona göre de cevaplayım🙂 sokak kedilerine göre bağışıklıkları daha düşük ve hastalığa daha yatkın olurlar. O sebeple en iyi mamayı yedirip(ev yemeği vermemelisiniz) aşılarını ihmal etmemeniz gerekir. Ayrıca tekir ile kıyaslarsak daha sakindirler. Özellikle bilmek istediğiniz nedir
bluem Aloneeee bir yasinda erkek kisir degil ben cins olarka merak ediyorum tirmalamasi varmi cocukla arasi nasil
bluem Aloneeee sizin kediniz varmi cinsi nedir hangi mamayi kullniyorsunuz tuy dokumu icin extra ne veriyorsunuz arti ic dis parazit kac ayda bir yaptiriyrosunuz birde ozellikle suna dikkt edin dedgnz bir sey varmi
bluem dayes cinsinin ozelliklerini bilmiyorum genel kedi bakimi biliyorum da bu cins kedilerde tirmalama cizme saldırganlık varmi cocukalrla arasi nasil ozellikle kızgınlık donemi nasıl oluyor
Cileklimilkshake bluem bazı hayvanlar cinsinin özelliklerini taşımazlar maalesef vakit geçirmeniz gerekiyor. Benim Scottish foldum var aşırı sakin uysal bi kız ama arkadaşımın ki kapı tül pencere bırakmaz yani. Erkek kedi kısır değil 1 yaşında koku bırakma huyu olabilir bunlara dikkat etmek gerekiyor. Suan ki sahibiyle iyice konuşmanız gerekiyor. Blue pointte Scottish. Scottishler yapısı gereği sakin olur fakat arada ruh hastasıı olanlarda çıkıyor
Gulcann0 bluem Sahiplendiğinizde direk kısırlaştırın bence benimde erkek british kedim var, çiftleşme döneminde evin heryerine idrarını yapıp koku bırakmıştı çok kötüydü, kısırlaştırmıştık hemen.
Aloneeee bluem ah bu yazınızı görmemişim. 1 yaşında ve erkek ise mutlaka koku bırakıyordur. Yani her yere işer 😬 ne yaparsanız yapın da geçmiyor o koku. Erkek olduğu için en büyük sıkıntı. Bir an önce kısırlaştırmanız gerekir. Umarım koku bırakma olayını huy edinmemiştir. Yoksa kısırlaşsa da işemeye devam edebilir. Çocuklar ile arasına gelince o da karakter meselesi biraz. Yani çok sakin olanı da var. Çok hırçın olanı da. Mesela bazen sahiplendirirken özellikle çocuksuz aile isterler kedileri çocuklar ile geçinemediği için. Daha önce bulunduğu evde çocuk yok ise anlaşması zor gibi. Yavru tercih etmenizi öneririm büyük kedinin oturmuş karakteri olur değiştirmek zor olur
Aloneeee bluem düşüncelerimi yazdım gerçi de. İlle onu sahipleneceğim derseniz de sahibi ile detayları mutlaka konuşun. Tırmalama huyunu çocuklarla arasını eve gelen yabancılar ile arasını felan. Bir de mutlaka çipi olmalı size gelmeden önce aşı karnesini de sorun. Çip yoksa başınıza iş alırsınız
dayes bluem bizdeki çok sakin hiç öyle saldırganlığı yok. 1 yaşındaki kızımdan korkuyor kaçıyor pek oyun düşkünü değil.
Aloneeee bluem 🙂evet var. Sizinsahipleneceğiniz kedinin farklı renklisi 🙂 Şuan 1.5 yaşında. Sahiplendiğimde 45 günlüktü. Erkek. Hemen veterinere götürmenizi ve bir aşı takvimi oluşturmanızı öneririm. İlk 1 yıl bebek insan gibi biraz aşıları fazla. Sonrasında yılda bir kere yapılıyor. İç dış paraziti de dışarı çıkmamasına rağmen evde bebeğim olduğu için 3 ayda bir mutlaka yaptırıyorum. Mama olarak Hills kısır yetişkin balıklı kullanıyorum. Yavru ise Hills kitten balıklı öneririm. Tüy yumağı önleyici malt olarak gimcat veriyorum. Ayrıca gimcat in vitaminini kullanıyorum. Hafta da bir kere de yaş mama veriyorum. Her gün düzenli olarak tarıyorum. Günlük de tuvaletini mutlaka temizliyorum. Kum olarak da vancat aktif karbonlu kullanıyorum. Sahipleneceğiniz kedi yavru mu ? Değilse ve büyükse mutlaka kısırlaştırın yoksa başınıza iş açarsınız 🥰
bluem Aloneeee cipli cip devri yaoicaz asilari tammis kizginliga grmemis uc ay sonr agrer dedi bu ayn 22 bir yaşında olacak kaiirlastrmada neye dikkt etmme gerekiyor
Aloneeee bluem cins kedi olduğu için daha hassas oluyor. Normal anestezi değil de gaz anestezi ile yaptırmıştık biz. Baya maliyetli ama Şuan kısırlaştırma operasyonları. Bu arada benim kedim 7 aylıkken kızgınlığa girdi. Yani öyle 3 ay sonra felan demişler nereden biliyorlarmış öyle kesin bir ayı yok onun. Sahiplenince direk tahlillerini yaptırın herhangi bir sağlık problemi yoksa siz yaptırın kısırlaştırmayı. Her yere işemesini istemezsiniz hele bebekli evde.
bluem Aloneeee her kedide iseme huyu oluyormu suan eve geldi kedimiz wc kabinin yerini nasil ogretebilirim
Aloneeee bluem kızana girdiyse evet. Bir kaç kere götürüp tuvaletine koyun. O hemen öğreniyor genelde ve tuvaletinin yerini değiştirmeyin sabit kalsın