Duru1mom Hanımlar selam, bebeğim 7 ay 22 günlük. Günde kaç öğün vermeliyim? Doktor ana öğün ara öğün bir şeyler anlattı ama anlamadım 😅
naressmom Duru1mom kızım 7 aylık. benimde doktorum 3 öğün yapmamı söyledi. Mesela sabah kahvaltı öğle yoğurt veya meyve sonra çorba Ya da kahvaltı + çorba + yogurt veya meyve
nrcndmr naressmom benim kızım da 8 aylık mama ile besleniyor 2 öğun veriyorum ben de ama 2.ögünde yemek yaninda 1 yemek kasigi kadar da yogurt veriyorum. Kafami karistiran sey mamayi yine 5 öğün mü vermeliyim ? Normalde 4 saatte 1 mama veriyordum sadece mamayla besleniyor
Duru1mom nrcndmr ana öğün anne sütü ya da mama olmalı. Verdiğiniz ek gıda miktarı emmeyi ya da mamayı etkilememeli diye biliyorum ben.
citlembik2905 nrcndmr 1 yaşına kadar %70 anne sütü veya mama %30 ek gıda şeklinde diye biliyorum. Yani ek gıda süt alimini etkilememeli. Ana beslenmesi hâlâ anne sütü veya mamadir.
naressmom nrcndmr canım evet 1 yaşına kadar anne sütü ya da mamalar ana öğün. Benim kızım 7 aylık ve mama ile besleniyor. Ama uykudan uyandı mesela çorba iciriyorum bir tabak. O da onu doyuruyo fazlasıyla. Doymuş çocuğa da niye ekstra mama icireyim ki o anda. Ya da kahvaltıyı güzel yapar tabağını bitirirse mama vermiyorum tabiki
Rwerdst SemaKa muzlu cevizli Ruşeym li yoğurt veya kefirli muz, komposto yanında pankek veya bebek keki gibi türev şeyler