busragunesm ben ilk avakado ile başlamıştım. Sonra ev yapımı yoğurt, havuç, patates, yeşil kabak, bal kabağı, brokoli Sonrasında muz elma armut, kayısı (kurusu vardı) aslında mevsimine uygun olması önemli. Bunları tattıkça kontrollü şekilde, mesela kabak ve patates yoğurt gibi ayrı ama hepsinden azar azar yiyordu. Damak tadı için her şeyi ilk etapta ayrı ayrı tatması önemli. Sonrasında yumurta sarısı, ev yapımı lor falan yedirebilirsiniz. Tadımdan sonra et suyu, tavuk suyu ,kemik suyu kaynatıp da tabi ister buzlukta ister vakumlu kavanozlarda muhafaza ederek çorbalarına ekleyebilirsiniz. Lor yaparsanız peynir altı suyunu da kesinlikle atmayın onu da çorbalarına ve ekmek ya da lavaş yapımında falan kullanabilirsiniz. Probiyotik bakımından oldukça zengin olduğundan çok faydali. Tavuk, balık ve kıyma gibi et ürünlerini 8. Aydan itibaren tüketmesinde fayda var. Hergün biraz da olsa yoğurt tüketmesinde fayda var. Hazır şeker, tuz, bal, reçel vs yasak. Tatlandırmak için pekmez ekleyebilirsiniz 1 çay kaşığı kadar. Keçiboynuzu özü çok faydalı. 6.5 aylıkken öksürüğünü 1 gecede kesmişti. İrmik de iyi oluyor içeriği gayet güzel. İrmikli meyve püreleri yapıp içine hurmayı soyarak eklersiniz çok güzel tat veriyor. Sebzeleri yattıktan sonra içine pirinç vs ekleyerek yemek gibi sunabilirsiniz. Heimlich manevrası uygulamayı öğrenin mutlaka, şuana kadar hiç kullanmadım ancak önlem amaçlı öğrenilmesi taraftarıyım. Küçük tadımlarla acele etmeden başlarsanız ağzında çevirmeyi öğrendikten sonra kolayca besinleri tüketecektir. Ben ilk etapta 5.5 6. Ayda pürüzsüz 7. Ayda yumuşak ama çatalla ezerek az pürüzlü 8. Ayda pütürlü şekilde verdim. Pütürlü şekilde devam. Eline vererek keşfetmesini sağlayarak yemesi onda merak uyandırdığı ve kavrama ve dokunma nesneleri hissetme durumunu geliştirdiği için her şeyde olmasa bla bla yapacağınız büyüklükte sebze ve meyveler de verebilirsiniz. Ben araştırıp bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla tavsiye verdim. Sağlıkla büyüsünler