Benim kızım da 2 kg doğdu ve alerjisi var ,Öncelikle ilk 15 gün asla süt ürünü tüketmeyin yani hicbir şekilde paketli gıda , eser miktarda bile yazsa yememelisiniz özellikle uyarayım Nane kekik meyve suyunda bile var kuruyemis yiyorsaniz sorun aldığınız yere bazı yerler süt ile kavuruyormus , fırına da ekmeği teyit edin mayasında süt olabilir
Baktınız ki kan devam ediyor kirmizi et ve yumurta kesilmeli buna çapraz ilişki deniyor süte varsa kirmizi ete de olabiliyor, eger hala devam ediyorsa yumurtadan dolayı tavuğa da çapraz ilişki olabilir bunlara dikkat etmelisiniz ama öncelik bebegin şikayeti geçiyor mu düzeliyor mu onu izlemelisiniz herhangi bilmeden birsey yerseniz diyet bozulur ve bütün süreç başa sarar
Alerjik olan besinler domates kuruyemisler fındık fıstık ceviz özellikle turunçgiller çilek kivi vs vs
Öncelikle alerji testi negatif çıkabilir panik yapmayın çünkü çok küçük bebeklerde doğru sonuç çıkmayanlar biz 7 aylıkken yaptırdık negatif çıktı ama alerjisi var eğer bebekte meme reddi varsa emerken ağlama vs alerjiden olabilir diyet doğru giderse bu zamanla geçecektir
Her aldığınız Ürünün arkasına bakmalısınız zamanla alışkanlık haline geliyor
Umarım sadece süt ürünlerine vardır çok zor bir süreç ama merak etme bebeğinin rahatladigini gördükçe Allah güç kuvvet veriyor ve son tavsiyem de iyi bir alerji uzmanı bulup yola onunla devam etmen ben çok vakit kaybettim sen bu hatayı yapma canım