dikkatbebekvar Anneler benim bebeğim 51 cm doğdu su an 16 aylık 81 cm 12 kilo. Ben kilo değil de boy konusunda biraz takıntılıyım çocukluğumdan beri kanayan yaramdır djjdjd cünkü boyum çok kısa (kısalar beni anladı) 152 cm im eşim de 175 falandır. Oğlumun boyu sizce nasıl sizin bu aylarda bebekleriniz nasıldı. Valla benim tarafıma çekmesinden korkuyorum erkek çocuğu kısa olsun istemem ama eşimin tarafı amcaları 190 vardır tabiki en önemlisi sağlıklı olması. 3 ayda 2 cm uzamış mesela bu az geldi bana sanki. Tavsiyeniz varmı beslenme konusunda verdim boyu iyi uzadı bu ay vs diyebileceğiniz. Genetiğe bırakırsak işimiz zor o yüzden beslenmesine dikkat edeyim 😂
beyzzsenturkk_ dikkatbebekvar genetik sanırım ya kızım 1 yaş ölçümünde 1,5 yaşla uyumluydu 81 cmdi şu an 15 aylık kim bilir kaç cm en büyük çilemde zıbınların boydan hep kısa gelmesi yanlardan da büyük olması şu an 3 yaş giyiyor 😂 ben uzunum 1.70 küsür eşimde benden kısa 1.68 falan onların sülalesi kısa geniş omuzlu bizimkiler sırık gibi ayakları büyük kızımında omuzları geniş ayakları büyük sanırım tamamen genetik bu işler yemeyle olsa..
Lunaaaaa dikkatbebekvar boy genetik ama zaten bu yaşlarda bence çok belli olmaz, kaliteli proteinler ( balık, tavuk, kırmızı et vs. ), ceviz, kabak çekirdeği, d vitamini boy uzamasına yardımcı besinler
delirmeceler dikkatbebekvar genler malesef boy konusunda baskın oluyor ama sadece beslenmeye değil sporada yönlendirebilirsiniz biraz daha büyüdüğünde yüzme basketbol voleybol gibi
Sedaalya dikkatbebekvar boy genetik birazcık ama erkek çocuklarında gözlemlediğim ergenlikte birden bıy atıyorlar. O yüzden hiç takılmamaya çalışın. Ayına göre de boyu iyi annesi
dikkatbebekvar Lunaaaaa bi tek d vitamini kullanmadım onu da alacaktım geçenlerde ocean hatta ama doktor her güm dışarı çıkarıyorsan gerek yok dedi. Boya etkisi varmı gerçekten de
dikkatbebekvar delirmeceler ama etrafımda o kadar çok örnek var ki anne baba kısa çocuğun boyu uzun o yüzden amcaya dayıya vs de çektiklerini de düşünüyorum çocukların. İnsallah öyledir 😂
Lunaaaaa dikkatbebekvar neden kullanmadınız doğumdan itibaren veriliyor, tabi ki kemik gelişimi için vücudun d vitaminine ihtiyacı var
delirmeceler dikkatbebekvar valla halalarımıza çekseymişiz 150 zor görürdük ama şükür teyzelerin dayılar amcalar annane hepsi uzundu 175 boyum var ikizlerimde 3 ay erken doğdukları halde yaşıtlarını 1 yaşında yakaladılar genler cidden baskın eşimin tarafıda bizim tarafta uzun olması artı ama kısa olup çocuklarının uzun olanıda gördüm spor desteğiyle
dikkatbebekvar Sanaelpencedurmam benim de kuzenleriim öyle mesela kısacık anne babaları baya kısalar çocuklar 190 flaan
Meltem-1 Benim oğlum da bana kısa geliyor ya ben uzunum babası halasi amcası dayısı yani ailede kısa kimse yok ama iki yaşına girecek 80 cm boyu 🙁😔
dikkatbebekvar Lunaaaaa hiçbi damlayı kullanmadım ben ya bilmiyorum. İlk 4. Ayda verdiklerinde biraz kullandım bıraktık.Ama değerleri çok iyi çıktı mesela. Kan olsun b12 olsun. Etrafımda kullanan bir çok bebeğe göre çok daha yüksek çok şükür. Beslenmesine 5. Aydan beri çok dikkat ettim her gün dışarı çıkardım. Et balık yoğurt her şeyden çok iyi aldı. Bunların belki de damlalardan daha etkili olduğunu düşünüyorum.
Lunaaaaa dikkatbebekvar maşallah, ama doğumdan itibaren veriyor doktor, d vitamini takviye olarak büyük insanın bile ihtiyacı var çünkü bazı vitaminleri doğal olarak almak için çok fazla tüketmek gerekiyor, birde anne sütünden geçmeyen tek vitamin d vitaminiymiş
dikkatbebekvar Lunaaaaa evet zaten kıs diye almayı düşünüyordum o da havalar ısındı bide doktor her gün çıkarıyorsan alma deyince vazgeçtim