Umutlu1anne Merhabalar güzel annemlerim, yarın oğlumu sünnet ettireceğiz ve çok korkuyorum. Ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek hiç bir bilgim yok bu konuda bilgi sahibi olan annelerin yardımına ihtiyacım var fikir ve önerilerinizi bekliyorum 😘
hndathn Umutlu1anne oğlumu 9 aylikken ettirmiştik. Eski Usul dikişli oldu.15 dk sürdü işlem.lokal oldu. Doktoru ameliyata yanına ebeveyn almıyordu 3 yaşından küçük olduğu için ameliyat önlüğü de giydirmicem kalın bir takım giydir emzik emiyorsa emziği mama yiyorsa ya da biberon kullanıyorsa bir miktar mama ya da anne sütü içeren biberon bir de çok sevdiği bir oyuncağını istedi verdik.gulerek gitti gülerek geldi oğlum. Hemen hızlıca anlatıyorum anestesinin etkisi yarım saat 20 dk ki geçti 10 dk içinde aglayacak idrarina denk gelirse dedi.batikon serum fizyolojik 5lik şırınga steril tuvalet kabı göz merhemi olan terramycin krem aldırmısti gunde 3 kez 1 şırınga batikon 1 sirinda serum kapta karıştırıyorsunuz ellerinizi steril etmeden asla dokunmuyorsunuz bezini açıp önce bu suyu pipiye sıkıyorsunuz ardından biraz havalandirip kremi halka şeklinde dikiş üzerine koyup sürmeden bir müddet böyle bekleyip 1 numara büyük aldığınız bu bezle bekliyorsunuz 1 haftada yıkamayın kakası bezine deymesin kalan zamanda normal hayatına devam eder o ağrısı olursa günde 4 kez ağrı kesici verirsiniz dedi. Zaten doktor sustu oğlum başladı ağlamaya çıkabilirsiniz bir sorun yok sokakta susar o dedi. Gercektende hastaneden çıktım evimiz 10 dk mesafedeydi yürüyerek gittik oğlum eşimin kucağında ve sustu eve geldik hiçbirsey olmamış gibi hayatına devam etti sadece anı carpmalara bir de düşük birden aniden popo üstü oturmasin çok sıkmayın ama gözünüz üzerinde olsun dedi ona dikkat ettik ilk gece sadece ağrı kesici verdim sonra ona bile ihtiyaç duymadı.3. gün dikişleri atmaya başladı 5. Gün pipi normal şeklini aldı derken 7. Gün kontrole götürdük doktor tamam herşey yolunda dedi zaten eve geldiğim gibi yıkadım oğlumu sorunsuz atlattık şükür.ne ağladı ne muzurdandi ne huysuzlandi.
smy17 Umutlu1anne oğlumu 2.5 aylıkken ettirdik dikişli sünnet. Lokall anestezi doktor bizi de içeri aldı elini tuttuk oğlumun 15 dk kadar sürdü. Öncesinde iğne yapıyor onda daha çok ağlamıştı oğlum sünnet esnasında bacaklarını tuttukları için gerildi sadece biz emziğini verdik babası oyuncak salladı o şekilde durdu bekledi. Sonrasında 3 saatte bir calpol ve iki tane krem sürmemizi söyledi doktor. İkinci gün sadece antibiyotik kreme devam ettik 10 gün boyunca. İlk gün kremi sürerken ve ilk tuvaletinde çok ağladı. Ertesi gün sadece krem esnasında huysuzlandı 3. Gün hiçbir şeyi kalmamıştı ne kreme tepki verdi ne tuvalete hiç sünnet olmamış gibiydi bizim dikişler toplam 1 ayda düştü. Çok memnun kaldım ben erken yaptırdığım için. He bir de bir numara büyük bez taktık. Öyle karton bardak falan koydurmadı doktor kendi tuvaleti iyileştirecek onu dedi rahatsız da olmadı oğlum zaten.
Umutlu1anne Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için benim oğlum 1 yaşına girecek 10 gün sonra inşallah çok zorlanmayiz🙏