Misssss bakın size tane tane tekrar anlatayım anlarsınız belki o zaman. Bebeğim 10 ay 15 günlük kendi kendine artık uyuyabiliyor ( evet ilk zamanlar ağladı hatta bilerek emziğini fırlattı ama her fırsatta odasına girmedim girseydim suan yatağına koyduğumda hala ağlıyor olurdu ve dördüncü günde alışmış olmazdı) Uykusu geldiğinde ( ki uyku saati de rutin bizde) kucağıma gelip mız mızlanıp yatağına koyduğumda direk uyuyor olmazdı. Ben tabiki her ağladığında yanına gitmiyorum çünkü kendisi emekleyebiliyor, tutunarak yürüyebiliyor istediği yere kendisi gidebiliyor, istediğini alabiliyor. Suluğu hep yanında mesela bana ihtiyaç duymuyor kendisi susadığında içiyor. Ama ben ona fırsat vermeseydim her ağladığında su verseydin suluğunu alıp içmek yerine ağlamayı tercih edecekti. 10 aylık bebeğim oyuncak kutusundan oyuncaklarını çıkarıp oynuyor benim de oyununa dahil olmamı istediğinde yanıma gelip oyuncağına bakıp elimden tutuyor. Bu aşamaya gelmemin sebebi tabi ki zor oldu ama ona fırsat verdim ( yeri geldi ağladı da ) ama duan kendini konuşamasa dahi bi şekilde anlatan bi bebek. Siz tabi ki şuan ağlatamazsınız 5 aylıktı sanırım ama bi kaç ay sonrasında ona fırsat verebilirsiniz, vermeyedebilirsiniz bu sizin bileceğiniz birşey. Ancak 10 aylık bir bebek çok küçük değildir herşeyin farkındadır. Umarım yeterli olmuştur.