Busramustim Kızlar 8 aylık bebeğim var fitresini çıkarmalımıyım bu konu hakkında hiç bilgim yok Şafi mezhebindenim
Mertveannesi2211 Busramustim biz hamileyken de verdik eşim din kültürü öğretmenliği okudu kalbi atmaya başlayınca verilir demişti
Betyyyy1 Busramustim hamileyken bile verdik biz vermelisiniz 😇 Allah kabul etsin keşke bu zamana bırakmasaydınız tabi maddi olarak kendinizi nasıl ayarladınız bilemem ama her zaman ilk haftalar vermeye özen göstermekte fayda var 😇
Cihangiriinannesii Busramustim mezhep farkı var mıdır bilmiyorum ama doğduğundan beri veriyoruz biz her ramazan 4 yaşında oğlum. Şöyle düşünürsek onlar da bir birey ve onların da sağlık sıhhati için vermemiz en doğrusu
Zeynep230523 elfnurs nedir ölçüsü ? Kime verilir ? Ne kadar? Ben bir kız çocuğuna kırtasiye Malz aldım fitresi olarak düşündüm hediye paketi yaptım . Verirken söylemeli miyim ? Toplam 250 tl tuttu . Bilen annemizden aydınlatıcı cevap bekliyorum:)
ayseee_ Zeynep230523 eşya değilde direkt para olarak verilmeli,niyet etmelisiniz verirken fitre diye,bu sene ki fiyatı 130 TL,fakire yardıma muhtaç insanlara verilmeli birde
muhammedinannesise Zeynep230523 eşya olark değil cnm nakit olarak verilmeli ve verirken benim bu seneki fitre paramı veriyorum diyecen karşı taraf da aldım kabul ettim demesi gerekiyor yani yıllardır böyle yaparız cnm ve durumu düşük dul ve oruç tutan biri olmalı bu arada verdiğiniz kişi ailede de durumu düşük varsa teyze hala abla kız kardeş oluyor
dilmcao Zeynep230523 fitrenin asgarisi 130 tl tabi bu imkaniniza gore yukselebilir hastaya dula yasliya ihtiyac sahibi olarak gordugunuz insanlra 1.derece akraba haric verebilirsiniz
nehirsude0 ayseee_ ben sma hastasina verecektim esim ve benimkini bebegede verildigini ilk defa duydum onunkinide verecegim 1 kere mi veriliyor acaba
Esross10 Busramustim bebeğin kalbi atmaya başladıktan sonra verilir diye biliyorum hamileykende şimdi de verdik biz