The_paues Merhaba kızlar doktorun 5.5 aylıkken ek gıda başlayacağız dedi.önce yoğurt sonra sebze sonra meyve gidelim dedi.bu mevsimde başlayan arkadaşlar hangi sebzeleri verdiniz?
sehrazat The_paues bende yarın başlayacağım inşallah havuç la merak ettiğim bir şey var benim de acaba hangi zaman aralığında vermemiz gerekir öğlen emzirdikten hemen sonra mı yoksa 1-2 saat sonra mı
The_paues Fatma3640 canım avakado meyve demi ben önce sebzeleri sonra meyveleri vereyim diyorum red olabiliyormuş yoksa.başka ne vereceksin brokoli veriliyor mu
gokce4701 Havuç, kabak, tatlı patates, normal patates , brokoli sonra avakado muz elma armut ayva hepsini verdim hepsini çok severek yedi ben püre yapmadım çoğunu blog usulü eline verdim bayıla bayıla yedi ama ilk yardım biliyorsanız blv olarak verin
The_paues gokce4701 canım kaç aylık başladın blv için erken değil mi doktorum 8-9 ay olmadan eline bişey verme dedi bana.bende çok korkarım zaten boğulur diye
gokce4701 The_paues evet avakado meyve ama oda tatsız olduğu için sebzeler sırasında verebilirsiniz ama tatlı olan meyveleri önce verince sebze reddi olabiliyor ben yaşamadım ama her çocuk farklı çünkü ben karışık tattırdım sıkıntı yaşamadım ama yemek istemezse hiç zorlamadım
gokce4701 The_paues 6 aylıkken başladım benim bebeğim püreyi hiç sevmedi bende ilk acil yardım mezunuyum doktorumuz blv olarak verebilirsin dedi gözetim altında blv olarak veriyorum büyük parça ısırınca asla yutmuyor tükürüyor yada öğürüyor taneli besinleri çok güzel yiyiyor ama püre verince tükürüp ek gıdayı red ediyor siz tabi ki kendinize olan güven doğrultusunda ilerleyin bebeklerimiz değerli
The_paues gokce4701 oh maşallah subhanallah ya ben soğukkanlı olamıyorum inşallah acil durumda çok paniklemem.
The_paues gokce4701 bende bi sıralama yapayım ona göre başlayayım diyorum.brokoli verilebiliyor mu gaz yapmaz değil mi
gokce4701 The_paues 6. Ayda verebilirsiniz demişti doktorum ben verdim gaz sorunu yaşamadım ona ek bebek irmiği bebek pirinç onu benek tarhanası ve organik benek bisküvisi de aldık gece maması hazırliyorum sabahları kahvaltılarında kullanıyorum size de tabivsiye ederim
The_paues sehrazat hiç tecrübem yok ben daha başlamadım 😀 ama tahminimce tok karna yemeyebilirler.tabi tadım olacağı için az bişey ama yinede sanki aç denemek gerek gibi
The_paues sehrazat bende öyle ya hem mutluyum hem korkuyorum inşallah çok severek yerler bizi zorlamazlar yaa
Fatma3640 Merhaba kızlar ben havucu çatalla İzzet verdim 2 gün verdim Yarın hava patates vereceğim tatlı patates ama onu da aynı şekilde ezip vereceğim Ben de henüz parmak şeklinde vermiyorum Şimdilik püre şeklinde değil de böyle çatalla ezerek veriyorum blender kullanmadım avokado da hani tatlı değil ya faydalı olduğu için öncelikli vermek istemedim yani tadı tatlı bir tat olmadığı için yani sorun görmedim ben 2 gün gitti havuç iyiydi
The_paues Fatma3640 severek yedi mi ? Benim doktorumda kesinlikle blender kullanma dedi çatalla ez dedi
Fatma3640 Kabak da şimdilik vermeyi düşünmüyorum mevsim olmadığı için mevsimsel sebzeleri vermek istiyorum Daha sonra da elmaya geçeceğim yoğurt devam edeceğim Öyle