parpaaliii gzmcnr kaç kg doğdu ? Kız mı erkek mi ? Anne sütü mü alıyor mama mı buna göre bişi denilebilir ama çok alt sınır değil gibi benim kızım bu ay hiç kilo almamış mesela 🥹
The_paues gzmcnr benim oğlumda bu ay 6950 çıktı doktor normal dedi bize az geliyor ama anneler olarak pimpirikliyiz
aysimamomy gzmcnr Genel olarak 5 aylık bir erkek bebegin kilosu 5100-9000 kilo aralığında olur bu aralık bebekten bebege degişkenlik gösterebilir ama alt sınırın altında kalırsa kilosu düşük demektir sizinki normal sınırlar içerisinde saglıklı olsun yeter tabiki kiloya takılmayın ama ben bile kilo aldıkca seviniyorum 🤣 annelerin genel huyu bu bende her ay ne kadar almış diye takıyorum canım🥹 tabi bu kilolarda bebegin dogum kilosuda önemli. 3500 dogan bir bebekle 2500 dogan bebek bu rakamları görmesi daha farklı.
anonim96 parpaaliii kaç aylık hiç kilo almamış anne sütü mü alıyor benim kızımda almamış 6 aylık 6300 2740 doğdu ama
Beril17 parpaaliii canm benm bebeğim 2 ay 5 günlük 7200 kg 64 cm 3700 dogdu meme emiyor onun dışında günde 3.4 kere de 90cc bazn 120 cc veriyordum kusmuyor hepsini de iciyordu hemsire mama yi kes kilosu fazla dedi öyle kilolu çok tombul durmuyor dış çıkarıyormus bide 3.aya patlar dedi benm aklıma takılan çok kilolu olması kötü bisey mi ayni aydaki diger bebeklerle karsilastirdigmda bu kilo çok kilolu diye stres yapıp uzulucem aklıma gelmezdi
parpaaliii gzmcnr bana göre normal alt sınırda değil . Kontrollere gittiğinizde doktorda normal görüyorsa sıkıntı yok ☺️
gzmcnr The_paues evet bi de çevredeki insanlar bu çocuk zayıf diyor ya daha da takılıyorum 😭 tombik değil evet ama sağlıklı olsunlarda
parpaaliii anonim96 anonim96 şu an 4 aylık anne sütü alıyor kız bebek . Hiç bir gram bile almamış ama besin alerjisi çıktı o yüzden sanırım insan üzülüyor 🥹
MSOK Beril17 mamayi cok vermissin kesinlikle kilolu bebegin. Mamayi bence de kes ama kilo takibi yap mamasiz haftada kac kilo aliyor diye ve bence mutlaka doktora danis.
livoski Beril17 bence mamayı azaltmalısınız. Doğum kilosuna göre ayına göre biraz fazla gibi. Doktorunuz ne diyor bu konuda
aysimamomy Beril17 2 aya kadar nekadar verirsen alıyolar zaten 2 aydan sonra benimde bebegim sütü az içmeye başladı çünkü artık kendini biliyorlar nekadarla doyduklarını sütün yetiyorsa mamaya gerek yok mama takviyesi kilo alımı az oldugunda süt yetersiz oldugunda verilir mama birazda şişiriyor bebekleri o kilo normalde 6. Ayda görmesi gereken bir kilo ama dogum kilosuda 4 kiloya yakın o yüzdende çok gibi duruyor genede siz mamayı kesin bir ay boyunca sadece anne sütüyle nekadar almış bakın yeterliyse gerek yok mamaya.
The_paues gzmcnr evet bide o çevre unsuru var sanki hep tombik olmaları gerekiyor zayıf değiller ki normal kiloları insanın canını sıkarlar ya.boyu kaç sizinkinin bizim 64,5 boy 40,7 baş çıktı