NidaKamali Kızlar merhaba 6 aylık oğlum anne sütü alıyor ek gıdaya daha tam bi geçiş sağlayamadık ek gıda reddi var doğduğundan bu yana hep kusuyor aşırı gazlı bi bebek ve kakasını haftada 1 yapıyo babasında çölyak hassasiyeti var sadece bağırsak bozan cinsten kimisi bebekte olmaz ilerde olur diyor ama bu aylarda gluten teşhisi konulan var mı aranızda varsa belirtiler nelerdi alerji testine de gidicez ama ne yazıkki randevu bulamıyorum başına gelen varsa yardımcı olabilir mi
hellomom NidaKamali çölyak hassasiyeti diye birşey yok. Ya çölyaktır ya da gluten hassasiyetidir. 1 yaşında çölyak teşhisi alan bebekler var. Ailede çölyak varsa riskli oluyor. Benim kayınvalidem çölyak, büyük kızım da4,5 yaşında net tanı aldı ama 3,5 yaşından beri takip ediliyordu. Eğer endişeleniyorsunuz mutlaka kan testi yaptırın. Çocuk doktoru isteyeyebilir ya da özel bir laboratuvarda kendşniz yaptırabilirsiniz. Şüpheniz varsa geciktirmeyin.
NidaKamali Ucansupurge sizin belirtiker nelerdi ben artık bulamadıkça kafayı yiyicem çocuk 6 aylık oldu 1 kerecik gazını çıkarana kadar kendini yırtıyo yani
Ucansupurge NidaKamali Kızımda çoklu besin alerjisi vardı. İshal,kusma, döküntü, egzema, yeşil mukuslu kanlı gürültülu kaka, aşırı gaz huysuzluk,beslenme reddi,hırıltılı nefes Kızımda bu belirtiler vardı farkettigimizde 40 günlük falandı.
Ucansupurge Dneglr Evet 8 aylıktı bütün alerjileri bitti.☺️ Bebekler de kalıcı olmuyor. Benim de alerjim var mesela 30 yaşındayım geçme ihtimali yok demişti doktor
Ucansupurge Dneglr İleri derece süt alerjisi,susam ve buğday alerjisi vardı. Genellikle sebze yedim, glutensiz unlarla krepler,kekler,ekmekler yaptım. Zeytin yedim bol bol bakliyat yedim mercimek,nohut,fasulye,maş fasulyesi, karabuday vs.
Ucansupurge Dneglr hayır bol bol kimyon çayı içtim yemeklere de kimyon attım ☺️ gaz yapar diye bir çok şeyi yemiyordum alerji doktoru kızdı. Anneden vitamin geçer mineral geçer gaz geçmez onun bağırsağı ayrı senin ki ayrı demisti. Zaten bir çok gıdadan mahrum kalıyoruz protein bakımından özelikle o yüzden yeşil mercimek gibi nohut gibi gıdaları bol yemek gerekiyor