ayseayliz Merhaba bebeğim 5 ay 10 günlük. Uzun zamandır kakamız mukuslu. Geçen hafta uzun süre kakasini yapmayınca fitille yaptirmak zorunda kaldım. O gün kakasından kan geldi çok az böyle nokta kadar bişey. Ertesi gün kakasını yaptığında kan yoktu ama yine mukusluydu. 2 gündür kakasını yaptığında hem köpüklü hemde mukuslu. Ve yine çok azcik kan vardı. Doktora kontrolü gitmistik doktorumiz besin alerjisi diyemem bunun için vücudunda döküntü ve kakasinda adet kanı gibi fazla bir kan olması gerekir dedi. Ama laktoz intoleransi olabilir dedi relaktaz damla önerdi onu kullaniyoruz 1 haftadır. Bebeğimin huzursuzluğu biraz olsun düzeldi ama kakası hala aynı durumda. Yaklaşık 2 haftadirda süt ve süt ürünlerini çıkarttım hayatimdan alerjisi olabilir diye. Aranızda bu durumu yaşayan var mı nasıl bir yol izlemem gerekir
dksmdlos ayseayliz merhaba benim bebek mamayla besleniyor mamayı degıstıgım de aynı durum başımıza geldi eski mamasına geçtim düzeldi
gmz1991 ayseayliz merhaba benim bebeğimde 5 aylık anne sütüyle besleniyo sadece. Bikac gündür kakası yeşil ve mukusluydu. Bugün çok az kan gördüm alerji diye düşünüyorum henüz doktora gitmedim zaten bayram tatili. Sizin son durum nedir acaba
Alfa_Mom ayseayliz canım benim bebeğimde kan olayı Sağlık ocağının verdiği Demir ilacından olmultu o nu ne zaman versem kakada kan görüyordum bıraktım bir daha gelmez oldu
ayseayliz gmz1991 Ben yaklaşık 15 gün kadar süt urunlerini yemedim diyet yaptım 2 gün önce kakasını yaptiginda kan yoktu. Denemek amaçlı peynir falan yedim ve bugün kakasında baya bir kan vardı. Artık tamamen emin olmuş oldum alerjisi olduğuna
gmz1991 ayseayliz bizimki de alerji büyük ihtimal. Test falan yaptırdınız mı? Nasıl besleniyorsunuz herşeyin içinde süt yoğurt var
ayseayliz gmz1991 Test yaptırmadık henüz. Paletli gıdalardan tamamen uzak durdum. Canım tatlı çekince züberin hurma toplarından yedim ama onunda içinde yer fıstığı falan var onlarda alerji yapabilir. Kahvaltıya yumurta zeytin yedim ama yumurta da alerji yapabilir diye onuda kesmeyi düşünüyorum. Açıkçası ne yicemi bende şaşırmış durumdayım
ayseayliz Alfa_Mom Bizde demir ilacı olarak ocean mikrofer kullandık bizimde kakamizda siyah siyah noktalar oluyodu uzun zamandır kestik demir ilacını. Ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum
Haffuse O mukus gecmeyebilir. Kizim alerjik bebekti, su an 2 yasinda, ve hala sivi kaka yaptigi zamanlar mukusu goruyorum. Doktorunun aciklamasi cok dogru geldi bana🤗
ayseayliz Haffuse Peki sizde kakasinda kan gördünüz mü hiç. Alerjisi için diyet falan yaptiniz mi nasil bir surecten geçtiniz
gmz1991 ayseayliz kendi kendime diyet deneyeceğim bakalim geçmezse mecburen gideriz. Benim ilk kızımda süt alerjisi çıkmıştı yaşını geçince düzeldi. O yüzden bunda da süt diye tahmin ediyorum. Inşallah çabucak geçsin sıkıntısız büyüsün yavrularımız
Haffuse ayseayliz biz coook zorlu bir surecten gectik. Mukus belrigin kan ve virus de varmis. Coklu besin alerjisini atlatmamiz, 1⁵yasini buldi. Atlatmamiz diyorum, mama ile beslenmedi😅 Ben diyet yaptim. Su an hic kisitlama yok.ama doktorlar mukusun gecmeyebilecegini soylemislerdi.
ayseayliz gmz1991 Amiin inşallahh.. Kakadaki o kanları görünce insan aşırı tedirgin oluyo bir korku kaplıyor.