mombaby00 çok kolaydı. Endişelenecek hiçbir şey yok. Sabah yatışınızı yaparsınız, aç olmanız lazım. İlaç veriyorlar içiyorsunuz, genital bölgeye de ilaç koymuşlardı. Öğlene kadar bekledim sonra operasyon odasına aldılar. 15 dakika sürecek dediler. Sonra işte eğimli bir oturak gibi bir şeye geçtim, anesteziyi yaparlarken direkt gidiyorsunuz zaten. 15 dakika sürüyor ama sizin için göz kapatıp açmak kadar kısa geçiyor. Uyanınca sersem oluyorsunuz. 1-2 saat böyle kafanız bir garip oluyor. Hani videolar var ya anestezi sonrası saçma sapan konuşan insanlar oluyor, aynı o durumda oluyorsunuz. Ben mesela hemşireye benim kocam çok güçlüdür demiştim, sonra yatağa geçerken eşim benim geçebileceğimi sanmış tutmayınca düştüm ve eşim beni kucağına aldı dönüp hemşireye bak sana demiştim güçlü diye gülmüştüm 😅 o 1-2 saatin sonunda doktor artık seni taburcu ediyor. Yanında terlik, külot, en büyük boy ped götürmen yeterli. Tesettürlü birisiysen bir de tülbent götürürsün. Pedi küloduna tak sonra gezmeye bile gidebilirsin. Ben çok acıkmıştım eşimle yarım saat avmye yürüyüp hamburger yemiştim, gebelik süresince yiyemediğim için çok canım çekmişti.
Biraz uzun yazmışım ama rahat olun diye detaylıca yazmak istedim. Kürtajdan sonra kanamalarınız devam edecek bir süre. İlk 2 hafta ilişki yasak çünkü orası açık bir yara gibi düşünün enfeksiyon kapma riskiniz var. Ardından da ilişki olacaksa mutlaka prezervatif ile olmalı, hem korunma hem de enfeksiyon riskinin devamından dolayı. İlk reglinizi olduğunuzda eğer korunma niyetiniz varsa hap falan, kullanmaya başlayabilirsiniz. Regliniz bittiğinde de normal yaşantınıza dönersiniz