sedanur38 Merhaba kızlar 4 aylık bebeğim var kucakta uyumuyor memede uyumuyor sadece sallayarak uyutabiliyorum. Salladığımı görenler sanki çocuğa kötü bi şey yapıyorum gibi yok ben yanına yatardım yok memede uyuturdum vs vs anlatıp duruyorlar sinirim bozuldu sizlerden fikir alman istiyorum daha farklı ne yapabilirim uyku şeklini değiştirmek için 🥹
Butunisimleralinmis sedanur38 bende beşikte sallayarak uyutuyordum benimde eşim sinirimi bozuyordu kendi alıştırdı sallamaya sonradan sallamayı bırakalım bayılıyor resmen çocuk diyordu sinir oluyordum 😂 Bir dönemde memede uyuyordu ama mamaya başlamak zorunda kaldım uykudan yarım saat 1 saat önce besledim ve sonra uykuya geçirdim memeyi öyle unutturdum Ay atak dönemi, 5. Ayda diş çıkardı falan derken daha yeni 7 aylık olduk ve ben inat ettim artık sallamayacağım dedim bugün 5. Gün ilk 2 gün çok zorlandım ama 3 gündür biraz daha kolay uykuya geçmeye başladı. İyice uykusunun gelmesini bekledim sonra beşiğe koydum emzik küçükken tutmuyordu 5. Aydan sonra verdim tutmaya başladı ama bağımlısı değil uykuya geçişlerde ve dışarıda kullanıyorum sadece onunda yardımcısı oluyor uykuya geçişlerde veriyorum emziği poposuna pat pat yaparak pışpış diyorum direniyor bir süre ama sonunda uyuyor Yani biraz sizin sabrınız biraz çocuğun istekleri ile ilerde illa ki bırakırsınız 6. Aydan sonra güzelleşiyor gibi her şey çok şükür 😂
aysetatlierbek sedanur38 benim kızımda öyle asla memede uyumaz uykusu geldiği gibi ağlıyor sallamadan uyumaz 😌
smy17 sedanur38 kucakta uyuyor. Gazıydı kolikti vs biz her şekilde uyutmayı denedik bazen başarılı bazen başarısız oluyorduk ama cidden her şekli denedik. En çok battaniyeyle sallayınca duruyordu uyumuyordu ama duruyordu. Kayınvalidem görünce sanki çok kötü bi şey yapmışız gibi ay buna mı alıştırdınız siz dedi bende dedim şu an bi alışkanlığı yok sakinleşsin diye koyıyoruz ki öyle hiç uyumamıştı öyle. Eskiden meme de uyurdu şimdi sadece kucakta uyuyor 4 aylık daha gazdı dişti vs dönemlerini atlatıp bende kendim uyutmayı deneyeceğim ama bu bi süreç diye düşünüyorum hep geçecek bi şekilde.
Maka_Paka sedanur38 Düzeni anca oturmuştur bebeğinizin. Uyku düzenini ve uyuma şeklini düzenlemeniz ikiniz içinde iyi olacaktır. Yolun başındayken sallamayi birakin bence ☺️
nurrr126 Valla benimki memede uyuyor hiçte iyi değil az önce emdiyse bile uykusu geliyor ya tekrar emmek istiyor sallayarak uyutmak daha iyi bence bi yere gitti mi rahat edersin ama ben her yerde 25-30 dakika emip uyumasını bekliyorum zor oluyor ve şöyle bişey var asla eşim uyutamıyor hep ben olmalıyım uyuması için bak sen yine eşine yada birine verip sallamasını istersin uyur
sedanur38 nurrr126 sallamak işime geliyor ama etraf o kadar konuşuyor ki bugün modumu düşürdüler çok zor dalıyor 2.3 saat sallıyorum belki uyuyor ama dalmıyor koyduğumda uyanıyor
sedanur38 Butunisimleralinmis aynı benimde eşim emzirme yastığında doğduğundan beri sallaya sallaya uyuttu sallamak benim de işime geliyor ama aşırı zor dalıyor sallıyorum 10 dk içinde uyuyor bırakıyorum anında uyanıyor asla uykuya geçip dalmıyor
Butunisimleralinmis sedanur38 evet benimde sallamak işime geliyordu diğer türlü nasıl uyutacağımı bilmiyordum sinirleniyordum bir iki sallamadan uyutma denemem başarısız olmuştu hep pes ettim salladım ama şunu söyleyeyim destekle uyuyan bebekler uyandıklarında aynı desteği istermiş ya ben sallamayı bıraktığımdan beri maşallahı var uyanmıyor yoksa sallarken bende aynı şekilde uyanırdı sallardım sürekli
Haffuse Bence degistirme😅 Oyle memede uyutmalar, yaninda uyutmalari birakmak cooook zor. En azindan birkac ay sonra, bebegini zorlamadan salla dur yontemiyle desteksiz uykuya alistirabikirsin. Bebce boyle devam et😅
sedanur38 smy17 katılıyorum ya sadece etraf baskısı dediğin gibi her yaptığına kötü yapmışım gibi kendileri en iyisini yapıyor gibi davrandıklarından dolayı yanlış mı yapıyorum kafasına girmiştim ama bende öyle rahat ediyorum yapacak bir şey yok büyüdüklerin de hepsi geçecek canları sağ olsun
kaderbilge sedanur38 ay herkesin bebeğinin uyku şekli farklı bn genelde beşiğinde sallayarak uyutuyorum kimse kimsenin bebeğinin nasıl uyutuguna karışmasın ya her halta yeterince karisiyolar balı uyku şeklinde karismasinlar
helloobitchs sedanur38 valla kucağıma alıyorum zıplaya zıplaya yanağına kafamı gömüyorum piş piş uyutuyorum ama haşat oluyorum sesim kısıldı belim büküldü boyum kırıldı totom düzleşti😂
Sm1355 helloobitchs 😂😂 2 gündür bende kucakta uyutuyorum Ali baba söylüyorum sürekli kediler havlar oldu inekler cik cikliyor falan 🫠😂
gizemaktass Benimki yanımda yatarak uyuyor. Ne yaptimsa ayakta sallamaya alistiramadim. Bırak sallayarak uyusun bir işin olduğunda senden başkası da uyutabilir rahatlıkla. Bu arada ayağa alıştırma taktiği olan annelerden öneri alabilirim 🤣
Buray2804 sedanur38 kim ne derse desin çocugun ne şekilde uyuyor ve rahat ediyorsa o . Her çocugun kendi karakteri var . Benim kızım yenidoğanken asla kundakta uyumazdı naparsam yapayım uyutamadık eller açıkta olacaktı kaynanam ya da her gelen küçük çocuk kundakta uyur korkar yok memede uyutma alışkanlık olur yok kucakta sallama yok uyutamıyon bilmem ne . Bi kulaktan girdi öbüründen çıktı böyle olmak gerekiyor çocuk sizin çocugunuz rahatını bilen de sizsiniz nasıl uyuması gerektiğini de . Suan 6 aylık kızım sallayarak uyutuyorum böyle rahat ediyoruz ve suan kollarını bağlatıyor yani
Sm1355 sedanur38 7 aylık kızım 2 aydır asla memede uyumuyor normalde memede uyurdu. Ana kucağında uyuyor yerine alıyorum bazen gündüzleri almıyorum uyanıyor. Bazende kucağımda uyuyor çok karışık😂
Meltemmss Ben hiç sallamadım alışır diye korktum bide sarsmayın vs zararlı diyorlar diye hep korktum mama içiyor zaten uykusu gelince mızmızlanıyor mama hazırlıyorum içerken baya uykusu geliyor gözleri hafif kapanmaya başlıyor gazını çıkarıp yatırınca uykuya dalıyor. Gece uyandığında gözlerini hiç açmıyor besliyorum yatırıyorum. Uykuya dalmasında sorun yok ama çok sık uyanıyor gecede minimum 3 kere gibi… (3 ay 20 günlük)