barisinannesi35 Merhabalar arkadaşlar 🌸 Bebeğim 2 ay 20 günlük:) sizlere danışmak istediğim konu kundak🙈 bebeğim kundak olmadan çok zor ve huzursuz uyuyor… Kundaksız uyuyunca da hemen uyanıyor.. Yarım kundak yapıyorum çok sıkmadan. Ne zamana kadar sürecek? Nasıl bir yol izlemeliyim acaba?
Karanmomss barisinannesi35 bebeğim elleri asla durmaz 😂doğduğu günden beri ellerinle oynamak ister uyumazdı kundak yaptım yarım ama ayaklar boşda gene ellerini cıkarırdı ellerini tutar yada donuna sokar uyuturdum şimdi de 6 aylık halen kundak istiyor 😂yada ellerini tutacaksın uyusun yoksa uykudan ölse uyumaz hem bir yandan istemez ellerim tutulsun hemde öyle uyumaz garip 😂😂
beceriklianne42 barisinannesi35 bizde 2 ay 7 günlük cnm durum bizdede tam olarak aynı. Kolları acık istiyor ama kol hakimiyeti yol kendini uyandırır hep. 6 ay kadar Dr önerileri cnm . Ben hazır kundak aldım ogluma ama olmadı küçük geldi gönderdim artık
Minel-inannesi barisinannesi35 benim kızımı muslinle kundak yapiyodum, uyurken kendini kurtariyodu icinden. 2ay 1 haftalikken kundagi biraktik uyku tulumuna kattim, kollari uzun geliyodu altina dogru sıkıştırıyodum yatirirken. 18 aya geliyo hala daha uyku tulumuyla uyuyo.
Heymissbon barisinannesi35 valla ben hic kundak yapmadim.. oyle oyle öğreniyorlar uyumayi baska turlu ogrenemez ki 😄
umaygunay Doktorlar bebeklerin dönmelerine kadar yapılabilir diyor. Ortalama üst sınır 6 Ay. Ama bebekler 3.aydan itibaren hareketlenmeye başladıkları için o aydan sonra kendi isteğiyle beraber bırakabilirsiniz. Aynı gün doğan arkadaşımın bebeği 3.ayda bırakmış. Biz ise devam ediyoruz kundakla daha rahat uyuduğunu fark ettim
barisinannesi35 Karanmomss direk onlara göre hareket ediyoruz:) ne kitaplar okudum ama yaşayınca öyle olmuyormuş:)
barisinannesi35 Heymissbon çok denedim🙈 yanında uyudum filan ama uyuyor mesela 10 dk geçiyor kollarından dolayı sıçrıyor çok. Kaç kere öyle uyandı🙈
beceriklianne42 barisinannesi35 aynen su ara elini hep agzına alıyor emiyor cop cop. Hiç dokanmadım ellerini keşfetsin 😀
Haffuse Benim kizim da ayniydi ya🤣 4 ayina kadar kandaklamistim, yine de giderdim de, sicaklardan isilik oldigindan birden biraktim. Bir iki gun zorlanirsin, ama sonra cabuk alisiyor😅
barisinannesi35 Haffuse yaaa evet o durumda var havalar ısınıyor artık. Peki nasıl alıştınız? Nasıl uyuttunuz acaba
Haffuse barisinannesi35 valla ben sallayarak uyutuyordum, kundakli sallayip, uyuynca yatagina kundagini cikarip uyutuyordum😅 Zaman nekadar hizli geciyor
Gul-42 barisinannesi35 ne kundak yaptım ne yuzunu orttum kendıne bıraktım ve cok rahat kendı uyuyan bır oglum var yanı hıc bırseye takılı kalmaz sallama olsun pişpişleme olsun nennı olsun uykusu varsa uyur hıc sıkmadım