Havvasareee Kızlar eşim çalışıyordu aramış aramış duymamışım , sahura kalkamadım su falan da içemedim , niyet de etmedim bu şekilde çok zorlancağımıda biliyorum bebekle . Bugün tutmasam başka gün borcumu niyetlenip tutsam günah olur mu ?
Ygtoglm-- Havvasareee bende sahura kalkmıyorum o şekilde tutuyorum yani . İşinize karışmak gibi olmasın tabi ama ramazan zaten ayda bi kez . Yani içinizden niyetinizi edip tutabilirsiniz yine . Allah her şekilde sabrını veriyor . Hatta sahur yapınca daha cok acıkılıyor sanki .
YavuzAli33 Havvasareee maalesef böyle bişi olmuyo kasten tutmuyosunuz kefareti de olmuyo 1 güne 61 gün tutmanız gerekecek yerseniz benim oğlum da hiç uyumaz gün içinde çok hareketli 2 3 defa da uykuda kalmışlığım var ama yine de tuttum Rabbim yardım ediyo emin olun
Nurxxx emziriyormusun emzirince ruhsat oluyorda ben de bi kere öyle tutmamistim çünkü hiç halim olmuyor çocuğa kim bakacak
Havvasareee Nurxxx hayır emmiyo ama çok hareketli gün içinde hep koşuyorum böyle yemeden içmeden halim de kalmayacak
Nurxxx Havvasareee yani benim sahursuz tuttugum da olmuştu o günü biraz daha yavaş genelde uzanarak geçirdim çocuğa oyuncak vs oyaladim hiç tutamayacaksan bilemem ama hastalık baygınlık yolculuk vs dışında tutmak gerekir
sali_75 Eğer emzirmiyorsanız orucunuzu tutmanızı tavsiye ederim. Ben de bugun sahura uyanamadım emzirdiğim halde niyetlendim çünki ramazan ayının maneviyatı bambaşka. Ramazan dan sonra 1 yıl boyunca oruç tutsan bir günün yerini tutmaz.. Hem nerden bile biliriz belki Allah u teala bugun evladınıza bir sekine sakinlik verir gününüz her gün den daha kolay geçer
YavuzAli33 Havvasareee her neyse de kasten bozmuş oluyorsunuz yani hastalık vs hiçbir durum söz konusu değilken bozmuş oluyorsunuz buna da 61 gün tutmanız gerekecek