umutluuanne Eylülde oğlumun 3 yaşına 2 ay kalmış olacak. İlk etapta haftada 3 gün yarım gün olacak şekilde kreşe vermek istiyorum sonrasında alışma, sevme durumuna göre süresini artırabiliriz. Küçük yaşlar için kreş seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz?
susunbebekuyuyo umutluuanne müdür ve öğretmeniyle tamamen açık oynadım kartlarımı onlara çocuğumu ve kendimi anlattım açık bir şekilde. Benim kızımın anlatmayı sevdiğini yüksek müzik ve kaos ortamına hassasiyeti olduğundan bahsettim. Yani ilk görüşmem daha çok çocuğumu anlatmakla geçti o enerjiyi aldım müdüründen ve öğretmeninden. Öğretmeniyle hatta müdürle hep iletişim halimdeyim her konuda bilgilendirilirm her gün çocuğuma sorarım bugünün nasıl geçti diye neler yaptınız diye onun heyecanıyla dinleyince inanın anlatmaları daha hevesli oluyor. Yemeklerni orada pişiriyorlar tuvalet için yardımcı ablaları var her ince detayına kadar öğrendim okulun hani o her şeyde öğretmeni arayan tipler varya heh işte o benim daha doğrusu malesef böyle olmak zorundayım bu çağ sebebiyle her gün yaptıkları etkinlikleri paylaştıkları bir uygulamamız var yemeğini ne kadar yediği neler yaptığına dair paylaşılan ayrıca öğretmenleriyle wp grubumuzda var
aysegul_my umutluuanne cok tercih edilen bir okul olmalı menüsü vs yemekleri degilde egitimleri etkinlikleri ve öğretmenleri konuşulmali mesala oğlumu bende 3 yasinda kreşe verdim yemekleri tam bi fiyaskoydu oğlum cogunluğunu yemezdi veya surekli simit ve poğaca cikardiklari icin oyle seyleri yerdi sadece ama eğitimi ögretmeni olsun cok iyiydi cok ilerleyip güzel eğitim almıstı
kahvekokusuu umutluuanne benim oğlum alerjik bi çocuk olduğu için en çok bunu didikledim kullanilan el sabunundan deterjanina kadar çünkü ciddi şekilde alerjik bi çocuk Yemek listesini haftalik atmalarini istedim alerji yapan birşey varsa hatirlatayim diye Ek olarak drama ingilizce ve jimnastik dersleri var dediler bunlarin da derslerde videolarini istedim çünkü bazı kreşler var deyip hiç birini yaptirmiyorlarmis Gerisi zaten olmasi gereken şeyler işte bişey olduğunda mutlaka haber verilmesi v.s
umutluuanne susunbebekuyuyo teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için. Sanırım siz daha çok öğretmenle kontakt halinde olmaya önem verdiniz bu şekilde içiniz rahat etti. Evet bu benim de dikkat ettiğim faktörlerden biri☺️
umutluuanne aysegul_my güzel eğitimden beklentiniz nedir biraz açabilir misiniz? Kendi adıma beslenmenin de çok önemli olduğunu düşünüyorum sanırım tolere edemezdim çocuğumun yemek yemesini☺️
susunbebekuyuyo umutluuanne verdiği eğitim öğrettikleride çok değerli ya öyle enteresan şeylerle şekil alıyor ki o ilişki mesela agresif bir çocuk vardı normalde bir öğretmenin onunla uğraşma ona ayrı çaba harcama gibi bir gayreti olmamasını normal karşılarsın çünkü 8-10 kişilik bir sınıfta o çocuk için ayrı bir sabır ayrı bir zaman gerektiriyor ama bu sene ki öğretmenlerine baktım o çocuğu öyle yumuşattı öyle güzel göğüsledi ki hayran kaldım çocuğun içinde ki potansiyeli ortaya çıkardı resmen şuan kızımın en sevdiği arkadaşlarından. Dediğim gibi tecrübe zamanla oturuyor 3 yaş daha çok oyun ablası gibi geliyordu bana oyunlarla etkinliklerle şarkılarla şimdi mesela 4 yaşında benim kızım robotik kodlama ve mental artmatik klüpleri vs var
aysegul_my umutluuanne yani onlarda iyi olduğunu savunuyodu ama çogu anne ses cikarmayinca ben ses cikarsamda beni tinlayan yoktu o kadar masraf ve alişveriş yapilinca da açikcasi yemeginde degildim evdede doyururum modundaydim yeterki güzel egitim alsin diyodum nitekimde öyle oldu konuşmasi tam degildi oglumun düzgün konuşamazdi 15 günde tamamen düzeldi 20ye kadar saymayı ögrenmişti geleneksel örf adetler onemli günleri farkindalik yapip ögretiyolardi nezaketi öğretiyolardi farkli yerlere turlar düzenliyolardi okula ambulans gelip bilgilendirme yapiyodu cocuklari etkinlikleri cok hevesle yapiodu biz okuldan önceki dönemdede gerçi evde cok etkinlik yapardik alışkindi ama okul ve arkadaslari ile olmak yapmak onu daha bi mutlu ediyodu eğitime açik hale geliyodu
umutluuanne kahvekokusuu çocuğunuz alerjisi konusunda sorun yaşadınız mı peki? Okul yönetimi ve öğretmeni destek oldu mu?
kahvekokusuu umutluuanne destek oldular ve cidden dikkat ediyorlar mesela benim oğlum her el sabununu kullanamaz hele dalın markası eline değse su toplamış gibi kabarır bunu özellikle belirttim onlar da normalde dalin kullaniyormus hepsini degistirdiler sagolsunlar Henüz 1 ay oldu başlayalı bir kere derste uyuya kalmış masaya kafasını yaslayıp zaten benim okuldan alma saatim geldi diye kaldirmamislar 4-5 dk kalmış orda ve yanağı kabarmış 1 haftadır kızarık ben bunu ilk görünce çok uzun süre uyudu zannedip inanmadım ertesi gün kamera kayıtlarını izlemek istedim cidden az kalmış orda ama sanırım masaları silerken kullandıkları deterjan dokundu oğluma bunu da degistirdiklerini söylediler hatta gosterdiler ama çocuk hassas olunca ne kadar dikkat edilse de oluyor işte ama bana o güveni verdiler yani
umutluuanne susunbebekuyuyo çok haklısınız öğretmen en önemli etken. İnşallah biz de gönlümüze göre bir öğretmen buluruz☺️
umutluuanne aysegul_my fikrinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim ☺️ umarım biz de güzel eğitim alacağımız bir okul buluruz☺️🐣
susunbebekuyuyo umutluuanne inşallah her şey sevgi ve saygı temelinde öğretilince çok güzel o karşılıklı güven oluşunca da tadından yenmiyor açıkçası. ♥️
Heymissbon umutluuanne aylik menulerine baktim sebze et durumuna nerden aldiklarina.. mutfak temizligine sabah oglen ara ogunde ne verdiklerine dengeli mi diye.. yemediklerinde destekliyorlar mi yemedigi seyleri bana bildiriyorlar mi.. Tuvaletler nasil kiz erkek ayri mi kim ilgileniyor nasil ilgileniyor.. aklima gelenler bunlar 😄suan sevdigimiz icin aklima gelmiyor ama baya arastirmistim
umutluuanne Heymissbon sizin de hassasiyetiniz hijyen sanırım☺️ yemeğin orda yapılması mı iyi catering olarak mı sizce?
Heymissbon umutluuanne yemegi yapan benim tanidigim o yuzden rahatim 😄 eger nasil yapildigi biliniyorsa bence orda yapilmasi daha iyi
Fatma22 umutluuanne kiz ve erkek tuvaletlerinin ayri olmasi Cocuk odakli olmasi (mesala ilk gorusmede cocugun hizasina egilip goz temasi kuruyor mu . Iletisim sagliyor mu ) bunlar bnm icin en onemlisiydi. Daha sonra ingilizce var mi Etkinlikler nasil Yemekler nasil hazir ymk mi veriyorlar ascilari var mi icerde. Iki katliysa okul merdivenler pencereler korumali mi Bunlara dikkat edilmeli bnce . Gonderen velilerle gorusulmeli .mudur le varsa rehper ogretmeniyle
umutluuanne kahvekokusuu baya uyumlu yaklaşmışlar bence de harika gerçekten ☺️ her okulun bu şekilde özen göstereceğini düşünmüyorum
kahvekokusuu umutluuanne baştan konusmak lazım ben baştan bunları konuştum eğer bu imkanlar saglanmazsa malesef imkansiz veremem dedim istesem de veremezdim kreşe Oğlum 3,5 yaşında kural bilmiyordu sınırları yoktu konuşmayı çok çok erken öğrendi ama sinirlenip bağırdığı çok oluyordu normal istemesi gereken şeyde bile bağırıyordu 1 ayda resmen evrim geçirdi ben bile inanamiyorum Tek sorunumuz çok hasta oluyor şuan gözleri ikiside şiş alerjiden persembe gününden beri gitmiyor ama böyle böyle alışacak diye umuyorum