sifirekran_bolkitap
Sonra otuz milyon kelime litabındaki yöntemi uyguladım. Her postta da yapıştırıyorum. Mükerrer görenler bıktık diyebilir kusuruma bakmayın😊
Otuz milyon kelime yöntemini daha önce burda bir postta yazmıştım da size de kopyaladım ben faydasını gördüm.
çok uzun olur aslında videolar vesaire de var vaktiniz olduğunda tavsiye ederim. Kitap özetle şunu diyor
Standart ilgi gösterilen çocuklar 3 yaşına kadar 15 milyon kelime duyar tekrar dahil, ama özel ilgi gösterilen çocuklar 45 milyon kelime duyar beyin gelişimi için 30 milyonluk fark çok önemlidir. Peki nasıl 45 milyon kelime duyabilir. Yaptığınız işleri anlatabilirsiniz şimdi bezini değiştiriyoruz, ıslak mendilde nerdeymiş gibi… mutfakda özellikle herşeyi anlatıyorum. Parkda bile sürekli anlatıyorum. Kitap okurken metinden hariç sohbetler ediyoruz. Tarçın havuçları kaybolduğu için üzülmüş ona yardım edelim mi gibi kitabın içine onu dahil ediyorum
3 k yöntemi aslında 1 kavra 2 konuş 3 karşılıklı yap
Sonra bebeğinizi gözlemleyin o an neye ilgi duydu örneğin terlik eğ at deyip ilgisini köreltmeyin. Aaa o nee terlik mi kimin annenin mi ayaklara mı giyilir ayaklar üşümez mi ayağın nerde senin gibi… neye ilgi duyduğu kısmı kavra sonraaı konuş
En sonunda da giyelim mi diyebilirsiniz nasıl giyildiğini göstereceksiniz bu da karşılıklı yap oluyor
Sürekli dışardayız kar da olsa çıktık. Çünkü yaşadığımız şehirde hiç akrabamız ya da sık görüştüğümüz yakın arkadaşımız yok bu sepeble ancak parkta, markette, pazarda sosyalleşiyorlar.
Hiç ekran vermedik. Bakıcım yok tek büyütüyorum yardım eden kimse de yok, eşim sadece haftasonu ilgilenebiliyor. 😊 ekrana mecbur değiliz😊