fatosbcr2 kızım 17 aylık. Bir kere bile bu dediklerinizden bir şey yedirmedim. 6-9 ay arası tadım ayıdır. Her şeyi üç gün kuralıyla tattırırsınız. Bu sırada tadımdan sorunsuz geçen yiyeceklerle de karıştırarak ya da sade olarak yiyecek hazırlayabilirsiniz. Çorbalar sulandırıldığı için çok besleyici olmazlar. Bunun yerine buharda pişmiş sebze ve et yedirmeniz daha uygun. Başta pütürlü püre olarak sonrasında da tane boyutunu büyüterek yedirirseniz bebeğiniz zorlanmaz. Pürüzsüz püreler başınıza iş açar.
Tadım zamanı tattığı sebzeleri kahvaltıda püre olarak yedirir yanına da bebek kavanozu boyunda yoğurt yedirirdim. Yoğurtlarına taze sebzeler(nane, semizotu, maydonoz, dereotu vs) ve tohumlar (chia, kabak çekirdeği, fındık, ceviz) eklerim. Haşlanmış tam yumurta(sarı-beyaz ayırmanın hiçbir anlamı yokmuş) bunları çeşitlendirir yedirirseniz aylarca rahat edersiniz.
Mücver, besin değeri yüksek şeylerle hazırlanmış pankekler (buğday ruşeymi, yulaf unu türü eklemelerle) yedirebilirsiniz. Ben doğal bebek ürünleri satan bir mağazadan brokoli- ıspanak tozu ve soğan tozu da almıştım. Hala kullanıyorum.
Yoğurtlarına yulaf ezmesi, haşlanmış buğday ruşeymi ekleyip daha doyurucu hale getirebilirsiniz.