Merhaba sevgili anneler. Oğlum nasipse yakında 22 aylık. Doğduğundan beri uyku sorunları var. Kolay uyuyan bir bebek hiç olmadı. Orta seviye gazı vardı. Ondan olduğunu düşündüm. Alerji mi var acaba dedim o da yok. Doymuyor mu acaba dedim o da çıkmadı. Uyumadan önce çok mu yediriyorum acaba dedim arayı açtım o da yok. Her yolu denedim uykusuzluğunu çözmek için. Geriye sadece enerjisini yeterince atamıyor kapısı çıktı. Erkek çocuklar çok hiperaktif ve hareketlidir. Az çok bilirsiniz. Bütün gün evin içindeyiz. Bir yere çıkaramıyorum. O da sıkılıyor tüm gün evde olmaktan. Her yeri dağıtması, aktiviteler bir yere kadar. Bir yerden sonra çocuk çocuk istiyor. Bir hal çare düşünüyorum bu duruma ama herşey o kadar pahalı ki n yaparım bu duruma nasıl çare bulurum bilmiyorum. Uyumadığı için doğduğundan beri ayakta sallıyorum ben. Bir o yolla uyuyor. Uyusun diye herşeyi yaptım yani sallama da karar kıldı. Başlarda yormuyordu ama büyüdükçe çok zarar vermeye başladı bu bana. Uyku eğitimine başlıyım diyorum ama çok korkuyorum. Sonuçta bebek değil büyüdü az da olsa ve çok inat. İlle dediği olacak mantığında bir çocuk. Saatlerce yorulmadan ağlar inadından ve başa sararım sallamaya diye aklım çıkıyor. Zaten uykusu olan bir çocuk değil. Uyku eğitimi vereyim derken iyice uykusuzluğu öğrenir diye korkuyorum. Diğer türlü de n zamana kadar ayakta sallarım diye düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda çok yoruyor. Çok kilolu değil ama bir zaman sonra bacaklarım kopuyor sallamaktan. Bazen inat ediyor uyumuyor mesela. Tam uyuyacak diyorum bırakmıyorum. Sallamaya devam ediyorum ama olan bana oluyor. Kendime bu konuda güvensem bile çocuğuma hiç güvenemiyorum. Eğer kendi kendine uyumayı öğrenmezse hem ona zarar hem beni tüketecek ve ben n yapacağımı bilmiyorum. Error verdim yani. Yardım lütfen🥹😔