Meleklerim1628 19 aylık kızımı sütten kestim hazır süte başladık sanki önce ki zamanlara göre kilo almış gibi önceden kucağıma aldığımda hafif gelirdi şimdi ağırlaşmış gibime geliyor kendi başına da uyuyor süt içen çocuklarınız kilosu nasıl acaba
Bebegimm1 Meleklerim1628 içine cicibebe koyup verirseniz kılo yapar ama bunların ikiside zararlı oldugu için öyle kılo almasındansa hiç almaması daha iyidir bence bi arkadasımda cicibebe süt veriyordu şuan cocugu aşırı kılolu 3yaşında ama 5 6 yaşındaki cocukla aynı ağırlıkta yemeside güzel ama süt cicibebeyle kılo aldı ve kılosuna göre boyu geride yani sağlıklız bi kilo ben 2 yaşına kadar mama verdim sonra ek gıda
yesim61s Meleklerim1628 benim oğlumda mama alıyor du hazır süte başladık hatta pisman oldum verdime çünkü alerji yaptı sütü kesince o problem de düzeldi nirmal ev yemeği ve kahvaltı yapıyor zaten fazla süt te demir eksikliği yapıyor yoğurt olarak tüketmesi daha faydalı
hilalibrahim16 Meleklerim1628 vala herkes zararlı falan yazmış ama benim kızım 3 yasina girecek market sütü kullanıyorum pınarın yeşil içine de cici bebe koyuyorum 16 kilo doktorum bırak diyo bisey de söylemedi ve zaten sadece gece yatarken veriyorum
Yasemin517 hilalibrahim16 hilalibrahim16 size katılıyorum. Bende pınar kutu süt veriyorum. 15 aylık bebeğim bir sorun yaşamadım. Çocuk gece uyanıyor süt istiyor kefir mi vericem anlamıyorum. Şimdilerde moda olmuş süt zararlı. Habire bişey çıkarıyorlar süt zararlıysa biz yaşamayız o zaman sütle büyüdük ya hani
livanurvealpinannesi61 hilalibrahim16 3 yaşında ki bir çocuğun sütü bırakması gerek zaten. Cici bebe de çok fazla şeker var trans yağ palm yağı katkı koruyucu var içiniz rahat ise bizim için sorun yok. Gıda mühendisleri süt zararlı diyor. Süt içen çoğu çocuk ve yetişkinde geniz eti büyümesi var. Süt geniz eti büyümesi ve kemik erimesine sebep oluyor malesef.
livanurvealpinannesi61 Yasemin517 araştırırsanız eğer zaten birçok sorun yaşayan insan var. Bu insanlar da durup dururken geniz eti büyümesi olmadı kemik erimesi iştahsızlık kabızlık demir eksikliği bu sorunlar kendiliğinden olmadı. Çoğu kişi de geniz eti büyümesi ve demir eksikliği sorunu var. Çoğu yaşlıda kemik erimesi sorunu var. Ölmezsiniz ama birçok soruna sebep oluyor.
[silindi] Meleklerim1628 benim kızım süt içiyor 3 yaşında boyu 102 cm 16 kilo. Ama kansızlık yapıyor kızım 18 aylikken emzirmeyi biraktim sutum olmadigi ve memeye bagimli gibi davranip baska birsey yemrdigi icin. Çalıstigim icin bakicimiza verirken de sut biraktik bu seferde süte düştü. Özellikle hastalandigi dönemler hiç birsey yemiyor malesef. O dönemler süt açıkçası kurtarıcı gibi oldu aç duracağına en azından boğazından süt geçti. Tabi zararları da var malesef. Tok tuttuğu için başka birsey yemek istemiyor. Özellikle hastalandiginda bunu çok yapıyor. Kansızlık da yapıyor. Oyüzden eğer sütten kesmek zorundaysanız sınırlı verebilir bence.
hilalibrahim16 livanurvealpinannesi61 öyle birsey olsa doktorumuz bırakın demez yanlış bilgi vermeyin lütfen bayanlara
3107 Meleklerim1628 hazır süt çok da faydalı değil doktor kansızlık yapıyor demişti ,onun yerine yemek yemesi daha iyi
hilalibrahim16 hilalibrahim16 hilalibrahim16 ha geniz eti gibi bir problem olsa çocuk Allah korusun nefes alamaz.geniz eti genetikten kaynaklanan birsey benim arkadaşım da var geniz eti çocuğunu hiç emzirmedi ve çocuğunda da var geniz eti ameliyat olmasına rağmen tekrar üreyen birsey ha burda cici bebe fln zararli demissiniz siz çocuğunuza galiba şeker jelibon sanırım vermiyorsunuz şuan zaten yedimiz çoğu şeylerin gdo suyla oynanıyor
livanurvealpinannesi61 hilalibrahim16 bunlar yanlış bilgi değil bence siz araştırın. Sizin doktorunuzun bilgisi yoksa bişey diyemem. 3 yaşa bir çocuk yemek yemesi gerek zaten. Sütün zararlarını da araştırın. Alanında uzman kişiler sütün zararlarını söylüyor. Gıda mühendisleri KBB ve alerji doktorları süt zararlı diyor. Peki nasıl yanlış bilgi oluyor.
livanurvealpinannesi61 hilalibrahim16 geniz eti genetik sizden suyu iki arkadaşım var aile de geniz eti sorunu yok. Ama çocuklar da sütten sonra geniz eti büyümesi olmuş bu nasıl genetik olabilir peki. 1 tane cici bebe 3-4 küp şeker var. Sizce cici bebe sağlıklı mı yani. Zararlı değil mi. İlk 3 yıl şeker paketli gıda önermiyor uzmanlar. İyi bir doktors denk gelmediniz sanırım siz.ben iki çocuğuma da cici bebe vermedim hiç. 3 yaşında çocuk niye süt içsin cici bebe yesin. Oğlum 3 yaşında kızım 4.5 şeker jelibon abur cubur vs yemiyor vermiyorum gerek var mı yok.
hilalibrahim16 livanurvealpinannesi61 aynen eminim vermiyorsunuzdur abur cubur soyle insanlara uyuz oluyorum ya ben şunu yapmıyorum ben onu yapmıyorum sanalda ama normalde daha beter yani burda kimse ye profösorluk taslayamazsiniz herkes çocuğuna bakicagini iyi bilir emin olun profösör Meryem hanım 🙄
hilalibrahim16 livanurvealpinannesi61 livanurvealpinannesi61 herkes de olacak bi şey değil geniz eti kusura bakmayın demekki sizin akrabanız minartik arkadasinizmi ihmal etmiş süt ya bu kemikleri güçlendiriyor yani bu osteoporoz gibi hastalıklara karşı yardımcı oluyor hanfendi ben gidip sürekli cicibebe veren değilim bu arada ha versene sitene yani sizemi kaldı tasası anne sütü içmeyen çocuklar mutlaka süt içmesi gerekiyor anladınız mı o yüzden sizinle laf şeyine giremicem
livanurvealpinannesi61 hilalibrahim16 siz çok yanlış biliyorsunuz anne sütü içmeyen çocuğun süt içmesi gerekmiyor. Ne bizim ne çocukların süt içmesi gerekmiyor şart değil. İlla süt içecek diye bir zorunluluk yok yani. Bence araştırın bu konu da bilginiz yok sanırım inek sütü ilerki yaşlarda kemik erimesine sebep oluyor. Kemik gelişimi için ayran kefir peynir badem sütü tahin iğde çekirdeği unu tüketmesi gerek. Benim 2 çocuğum var hiçbir doktor süt içmesi gerek demedi. 2 yaşa kadar anne sütü yada formül mama verilir. 2 yaştan sonra da ayran kefir badem sütü verilir. Sütün birçok zararı var araştırın biraz. İyi günler.
Ardenaden hilalibrahim16 komsumun kizida cici bebe sut iciyir 3 yasnda abla surekli kış bile terliyirdu cocuk kizmla bir ve surekli hastaede yatiyirdu dedm.kes su cici bebe sütü kansizlikk yapior nitekim kansizliktn enfeksiyndn yatiyir bagiskkligi dusuk.dr soylemis dr kizms hala veriyor ve cocuk hemen hasta oluyr el ayak buz gbi cocukta.kizim 3 yasnda 1 bardk sut vermedm daaha.yanlis yapiorsnz