fa_sena_y kızlar allah aşkına her parmak ucu yürüyen çocuk otizm mi oluyor. kızım 18 aylık olacak gün içinde bazen parmak ucunda yürür. bazen geri geri yürür bunu yeni öğrendi yapıyor. burada okudum takıntılı haraket sayılırmış. önemliymiş. doktora sordum daha önce ilk yürüdüğü altı ay normal dedi. otizm hakkında başka hiçbir şüphem yok kanat çırpma vs hiç yapmadı bugüne kadar. komutların hepsini alır çok güzel söz dinler. işaret parmağı 9.aydan beri kullanır 12 aylıkken kitapta sorduğum hayvanların hepsini gösterirdi. şuan 100 ü geçik kelimesi var ve birçok ikili cümle kurabiliyor. çok sosyal yaşıtlarıyla çok güzel oynar. vurma kırma huyu hiç yok. bir parmak ucu yürümekten otizm şüphesi olur mu? söylenenden sonra kafama taktım.
kisayizyaondan fa_sena_y ya bide bisey sorucam yani bana göre otizm olan çocuklar birbirlerine çok benziyorlar. Bu açıdan baktığınız zaman çocuğunuz onlara benziyor mu böyle anlaya bilirsiniz bence
asrinhatasi fa_sena_y benim oğlum da parmak ucunda yürür bazen. 21 aylık şimdi. Şimdi değişik yürüme stilleri deniyorlar bence. Bu aylarda normal yeğenlerim de yaparlardı 2 yaş civarı.
Semaaa39 kisayizyaondan otizmli cocuklar birbirlerine benzemez. Down sendeonlu olanlar benzer. Bilmeden bide akıl veriyorsunuz jsshsh
gzmkck benim yeğenimde parmak ucunda cok yürürdü kafasını cok sallardı sağa sola ama masallah cok zeki suan otizm belirtisi oldunu düşünmüyorum tek basına
fa_sena_y Esoz1110 12 aylıkken başladı anlamlı kelimeleri giderek arttı şuan her şeyi söylüyor basit cümleler kuruyor baba gitti, anne geldi, kahve iç, anne ninni aç, parka gittim, mama bitti, mum yak, kedi düştü vs vs bu şekilde
Nobodyyy111 Semaaa39 bir özel eğitimciye yakışmayacak üslupla konuşuyorsunuz. Daha düzgün bir üslupla doğrusunu anlatırsanız daha faydalı olabilirsiniz
sezer2022 fa_sena_y 100 ü geçik kelimesi var Oğlum 19 aylık sadece 3 kelimesi var kız maşallah seninkine 🙈🙈
Ada000 fa_sena_y yazınızı okudum kanat çırpmayi anlamadim ne demek oluyor benim kızımda o hareket var sanki kafama takıldı
fa_sena_y Ada000 kızınız daha küçük sanırım bebekken yapabiliyorlar diye biliyorum 2 yaştan sonra hala sürekli tekrarlayarak yapıyorsa sorun oluyormuş bildiğim kadarı ile yanlış olmasın🙏🏻
omermomsss Canım özel eğitim öğrermeniyim. Parmak ucunda yürümesi otizm olduğunu göstermez. Otizmi belirtilerinin hepsini şimdi saysam okuyan herkes kendinde 1 parçada olsa belirti bulur. Otizm olması için bir kaç alanda ve daha fazla sayıda belirti olması lazım.Örümcek kullanıyorsanız eğer o da parmak ucunda yürümeye sebep olabiliyor.