zeydefe evde kendi mayaladiginiz yoğurtla başlayabilirsiniz. Her şey 3 gün tek tek deneme yapılıyor. 3 gün sadece yogurt. Sonraki 3 gün havuç sonra 3 gün kabak… İlk 3 gün yogurt denersen ve alerji cikmazsa, sebze denemelerinin yanında yogurt vermeye devam edebilirsin. Sebzeler buharda haşlayıp çatalla ezilecek üzerine 1 2 çay kaşığı zeytinyağı koyulacak (kabızlık olmasın diye, blender kullanma iyice pure gibi yaparsan bir daha pütürlü gıdayı kabul etmeyebilir çatalla ezmek en iyisi). Tüm sebzeler 3 gün tek tek denenecek (uzun sürüyor) sonra meyveler cam rendede rendelenecek üzerine zeytinyaği catalla ezmelik durum varsa ezilecek yine tek tek 3 gün denenecek. Alerjik olabilcek besinleri doktordan öğrenin onları kesinlikle denemeyin. Labne, lor peynir bunlarida sebzelerden sonra deneyebilirsiniz. Tüm denemeler bittikten sonra yumurta sarısı deneyebilirsiniz haslanmis, sonra yumurta sarisiyla zeytinyağlı kaşarlı peynirli omlet yapabilirsiniz, ıhlamur verebilirsiniz doktor uygun görürse çekilmiş ceviz verebilirsiniz doktor uygun görürse. Sonra bu denediginiz sebzelerle çorbalara başlayacaksınız ama tadimlar çok uzun sürecek zaten zamanı gelince doktorunuz anlatır.
Havuç
Patates
Kabak
Tatli patates
Brokoli
Avokado
Ispanak
Bezelye
Pirasa
Karnabahar
Yesil fasulye
Semizotu
Balkabagi
Elma
Armut
Muz
Ananas
Erik
Şeftali
Kayisi
Ayva başka aklıma gelmedi.
Patlican bamya bakla turunçgiller cilek kivi turşu domates fıstıkgiller bal tuz seker bunlar yasaktı mesela 20 aylık olcaz patlican bakla turşu ve fistiklar hala yasak. Bize ilikli kemik suyuda yasak alerji varsa tetikliyor ve artırıyor.