Lale2_3 Kızlar yoğurt mayaladim ama tutmadı sıvı duruyo hafif katılık var tencereyi sallayinca yoğurt da sallaniyo , fırında 75 ° 1 pişirsem acaba tutar mı lütfen yardimmmm
Busra-cucu Lale2_3 evet sıcak fırında mayalanıyor ,sonra ağzı açık dolapta 1 gün tutunca kendini topluyor taş gibi oluyor
Zhr_ygz Lale2_3 başka bi tencereye sıcak su koyun mayaladığınız kabıda o suyun içine koyun biraz bekletin
Mikoiledikonunannesi Lale2_3 fırıni ısıt içine çok az bişey yoğurt koy ama sütle iliklastir fırının içinde güzelce sar tutar
birpofidikannesi Fırını 50 derce ısıt biraz saha beklet 1 2 saat kadar tutar o zaman benim başıma geldi kaç kere böyle kurtardım
laviniia birpofidikannesi bilmediğim için soruyorum fırın açıkken mi 2 saat bekleyecek yoksa ısıtıp fırını kapatıp içine mi koymak gerekiyor
Lale2_3 birpofidikannesi 1 saattir fırında ama içine tekrardan maya koymadan ağzı açık tencere ile koydum fırına 30 dk sonra fırını kapatacam o şekilde de kaç dakika beklesin
kartanesi__ Lale2_3 tutmayan yogurdunuzu çırpma teli ile güzelce karıştırın ocaga alın içine tuz atın kaynatın kaynadıkça top top olacak biraz daha kaynatın süzgü yada temiz tülbent e dökün suyu süzülsün peynir iniz hazır
2tosbikannesi laviniia fırını 50 dereceye ısıt yoğurt yaptığın kabın ağzı Açık şekilde fırına koy fırının kapağını kapat 2 saat beklet.
laviniia 2tosbikannesi yanlış sordum yani fırın açıkken mi derken fırın 50 derecede çalışıyorken mi diyecektim
Lale2_3 2tosbikannesi ben 40 derecede fırın çalışırken içine koydum şuan hâlâ çalışıyor fırın yoğurt derecesi vardı fırının üstünde
Lale2_3 laviniia fırında denedim olmadı leğene sıcak su koyup tencereyi içine koyup 2 saat beklyip dolaba attım inşallah olur