Merhaba,
Bebeğim 4 ay 5 günlük. Kilo alımı 4. ayda epey düştüğü için doktorumuz ek gıdaya başlattı. Bu ay boyunca sadece yoğurt, kuru kayısı suyu ve Hipp pirinçli mama yiyecek. 3 gün kuralıyla vermemizi söyledi ve 3 gündür sadece yoğurt veriyorum.
1.sorum besin alerjisi sadece pişikten anlaşılır mı? Zaten vardı ama kızarıklık azıcık arttı.
- sorum sabah ilk emzirme esnasında bebeği 4 kez çiş yapan var mı? Uyanınca bez değiştirip emzirmeye başlıyorum. Sonra çişi geliyor ve ağlıyor. Yapıyor ve yaptım diye ağlıyor. Değiştirip emzirmeye devam ediyorum. Yine aynısı. Tam 4 kez bez değiştirene kadar devam ediyor. Benzer durum yaşayan var mı? Bez değiştirmekten yorulduğum için değil, beslenmesine ciddi engel olduğu için soruyorum. 1 saat geçiyor. Neredeyse uyku saati geliyor. Ağlamaktan sadece belki 5 dk emmiş oluyor.
- sorum bebek idrar tahlili nasıl alınıyor? Doktorumuz isterseniz burada bekleyip yaptırın, isterseniz numune alıp yarım saat içinde evden getirin dedi. İsterseniz başka bir yerde yaptırıp bana sonucunu getirin dedi. Numune nasıl alınıyor? Çişli bez mi götürüyoruz? İdrar torbası diye bir şey okudum ama bilemedim.
Buraya kadar okuyup cevaplayan olursa teşekkür ederim.