Ulucunannesi Yoğurt ile ilgili video izledim ama yapan annelerden bilgi almak istiyorum. Hangi süt , maya, yoğurt kullandınız ??
merveatlaseymen Ulucunannesi jarsey inekleri var sütü cok güzel yaglı ve taş gibi oluyor ekşime yapmıyor kaymağıda cok iyi oluyor. Hep onu kullandım ben köyden getirtiyorum her pazar günü. Pişiyor kaynamaya başlayınca 5dk daha kaynamaya devam etsin. Daha sonra tencereyi kapatmadan agzı acık bir şekilde ılımaya birakın. Serce parmagınızla 1-2 saat sonra süte bakın parmağınızı yakmamalı ama sıcaklık ısırıyor gibi olmalı cok soguk olmamalı süt cokta sıcak yani. Serce parmaga dokuncak bir sıcaklık olucak. Mayada ilk yogurdu calarken mandıradan aldım sonralarda taze yogurtlarımdan hep buzluguma koyarım bir kapla. 4-5 kaşık kadar onu kullanıyorum. Süt ılıdıktan sonra mayama sütten bi kac kasık döküp sıcaklıgı dengeliyor ve icerisine dökülüyor sarıyorum kat kat 3 saat bekletiyorum böyle sarılı ve acıyorum kontrol ediyorum kaymagı ckmıssa katılaşmaya baslamıssa tutmus demektir zaten ve üzerindeki örtüleri alıyorum ama tencereyi hareket ettirmiyorum hiç sadece üzerini açıyorum örtülerin birazda böyle bekliyor ve dolaba koyup iki gün dinlendirdikten sonra bozuyorum. Taş gibi oluyor çok şükür 🫶🏻🥰 yaptıkca güzelleşiyor zaten merak etmeyin
Synmannesi Ulucunannesi sütü kaynat 20 dk sonra ılıyınca süt aldığın yerde ev yoğurt mayasını karıştır ılık süt den mayaya koy karıştık dök karıştır 5 saat tut sar sonra ağzı açık dolaba koy bir gün sonra ağzını kapakla kapat bu kadar .? 10 senedir kendim yapıyorum kaya gibi tutar
baharbahce Ulucunannesi pastörize sütü kaynatıp ılıtıyorum serçe parmak 10 sn dayanıyorsa mayalıyorum activia kullanmıştım ilk mayalarken sonrasında hep kendi yaptığımla devam ettim. Küçük mama kavanozlarına mayalıyorum ben sütü paylaştırıp tencerede az bırakıyorum kaç kavanoz varsa örn 5 kavanoz için 5 tk yoğurt ekleyip sütte karıştırıp kalan sütlerin üstüne tamamlıyorum ağzını kapatmadan üstüne kepçe koyup bezle sarıyorum buharı tekrar içine damlamasın diye. Geceden mayalıyorum sabaha taş gibi oluyor ağzını kapatmadan 1 günde dolapta dinlendiriyorum sonra kapaklarını kapatıyorum miss
Mnli Ulucunannesi ben kendi yöntemimi anlatayım mükemmel tutuyor her seferinde övünmek gibi olmasın 🧿 sütü kaynatıyorum sonra küçük kavanozlara bölüyorum ilk seferinde direk market tava yoğurdu ile mayaladım kavanozlar 44-45 derece olunca her kavanoza 1 tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum onu yaparken fırını 150 derecede 5 dk ısıtıyorum ağzı açık şekilde kavanozları ılık fırına koyuyorum her salı süt geliyor bana bir kavanozu ayırıyorum maya olarak her seferinde bir öncekinden mayalamaya devam kendim ev yoğurdu yiyemezdim kokardı bana ama kendi yaptığım kokmuyor
Ulucunannesi merveatlaseymen ya bebemi zehirlersem diye korkuyorum saçma sapan korkular var üzerimde inanın bir sürü video izledim. İlla tam olarak öğrenmem lazım cok teşekkür ederim detaylı anlattığınız için. Anladığım kadarıyla köyden gelen taze sütle yapılması daha sağlıklı sanırım etrafımdaki insanlarda öyle diyor.
merveatlaseymen Ulucunannesi evet evet mahalleye gelen arabalardan almayın lütfen doktorum söylemisti sütten gelen bir hastalık bebeklerimizi cok kötü yapıyor yogun bakımlık ediyormuş güvendiğimiz bir yerden taze süt almalıymışız ilaçlama olmayacak bir süt arabalarda hep aksama kadar gezdirdikleri icin ilaç katılıyormus süte. Rica ederim hic korkmayın zehirlenmez merak etmeyin bende ilk defa ek godada başladım sütle yogurt calmaya 1-2 defa yapınca ne kadar basitmis diyor insan ve artık bis hazır yogurt alıp yemeyiz asla her pazar çalarım ve onu tüketiyoruz bebeginizede zehirlenmek yerine probiyotik katıcak mama yerine verilebilicek en saglıklı besin😍😇
cadis baharbahce merhaba, bu kendi yaptığımı maya olarak kullanıyorum olayı nası oluyo yaa. Bnde makinede yapıyrm 6 kavanozlu. Bi tane kaldı örneğin onunla mı mayalamam gerekiyo yani. Her zman son kavanozu maya olarak mı kullanmalıyım?
Ulucunannesi merveatlaseymen peki ben 3 gün kuralı ile tadım yapacagım. Hazırladığım yoğurttan devam edeceğim sonra yapmaya ya o yoğurttan saklayabiliyormuyum
merveatlaseymen Ulucunannesi evet evet ama ilk caldiginiz gibi ayırın buzluga ekşimemiş haliyle daha güzel olur☺️
cadis baharbahce anladım. Çok teşekkürler🌸 bide max kaç günde bitirmeliyiz acaba? Az az yediği için hemen bitiremiyoruz