baloglusum1 Kızlar bebeğim 3.5 aylık. 2.5 aylıkken emzirmeyi bıraktı biberonlada sütü içmedi mecbur mamaya döndüm ilk zamanlar güzel yiyordu ama artık mama yerken okadar huzursuzki zorla yiyor. Uykuda mamasını bitiriyo ama uyanıkken en fazla 40 50 zorla yer. Siz bu süreci nasıl atlattınız çok zorlanıyorum gündüzleri toplasam 2 saat uyur uyanıkken sürekli mız mız hep ağlamaklı
hsrtt_ baloglusum1 mamayı sevmemiş olabilir mi belki değişirseniz iyi gelir birde biberonun akışı nasıl hala yenidoğan mı eğer avent biberon kullanıyorsanız aylara göre biberonun ucu değişiyor belki bunlara bir dikkat edilirse düzelir inşallah 🌸
pink00 baloglusum1 benim bebeğim de 2 buçuk aylık aynı durumu bende yaşıyorum uyanıkken biberonu reddediyor ağlıyor yalancı emzikte tutmadı ama ben mama kaynaklı olduğunu düşünmüyorum biberonu daha degdirdigim an ağlıyor çünkü
Bebegim38 baloglusum1 valla o dönem öyle benim kızımda 3. Ayda başladı beslenme reddi hala gönlünü ede ede gidiyor. Emzirmeye çalışıyorum mama vermeye çalışıyorum. 4 aylık olduk tüm gün beslenmeyle uğraşıyoruz. Alerji çıktı bir de tüm iştahı kesildi alerji mamasından 😢
baloglusum1 hsrtt_ bende mamayı sevmiyo diye düşündüm ama ne kullanabilirmki doktor ısrarla hipp kullan diyo kararsızım, evet avent yeni doğan akışlı acaba ondan da kaynaklı olabilir mi ki
hsrtt_ baloglusum1 bizede hipp önerdi doktorumuz ama kabız yaptı benim bebeğimi bıraktım ben holle mamaya geçtim şimdilik iyi gidiyoruz.Biberonun başlık kısmını değiştirmenixi tavsiye ederim zaten bakabilirsiniz 3 numaraya kadar hala yenidoğan sayılıyor fakat akış hızları farklı muhtemelen 0 numaradır sizinki 1 yada 2 ye geçebilirsiniz.Biz 3 aylığız ben 2 numara ile veriyorum mama vereceğim zaman.Biberon aynı ekstra uç alıp değiştiyorum.
Melisayda Canım mamayı sevmemiş olamaz önceden içiyordu çünkü benim bebeğimde 4 aylık mama reddi yapıyordu halada devam ediyor ama azaldı sen uykudayken ver bende öyle yapıyordum. Bu dönemde bebeklerin algısı açıldığı için dikkat dağınıklığı oluyor iki çekip bırakıyor, aç ve aç olduğu için ağlıyor uykuya dalınca hepsini bitiyordur muhtemelen geçici bir durum mamanı değiştirme memnunsan. Biberon değiştirebilirsin philips kullanıyordum ben red zamanında lansinoha geçtik onla içiyordu hala da lansinohla içiyor.
Melisayda Birde biberonların emzik kısımları numaralı oluyor yenidoğan, orta, hızlı akış diye hala yenidoğan emziğindeyse akış az olduğu için mama gelmiyor diye de içmek istemiyor olabilir. Biberon aynı uç kısmını değiştirebilirsiniz 😊
baloglusum1 Melisayda çok teşekkür ederim uykuda hepsini bitiriyor hipp kullanıyorum aslında yaradı bi sıkıntıda yapmadı dediğiniz gibi biberon ucu sipariş verdim şimdi avent 1 numara olandı 3+ sipariş verdim
Cgdm6 Bende tam bu başlıkla gönderi açacaktım 😞 4 ay 20 günlük oğlum meme zaten emmiyor bir de mama reddi başladı mamasını değiştirdim onunla alakası yokmuş nasıl besleyeceğim ben bu çocuğu kafayı yicem artık. Bu arada gönderiyi açan arkadaşım kaşık mama aldım ben ondan veriyorum ağlasada kaşıkla veriyorum sende deneyebilirsin uyanıkken biberon asla almıyor çünkü uyuduğunda vermeye çalışıyorum umarım geçici bir süreç olur yoksa ne yaparım bilmiyorum 😞
baloglusum1 Cgdm6 kaşık biberon bende aldım ama bu sefer sürekli onla yemek ister diye alıştırmak istemiyorum açıkçası biberon ucu daha kolay çünkü. Bakalım biberon ucunu 3+ olanı sipariş verdim birde onla denicem başlarda tek seferde mamasını bitiriyordu ama artık işkence resmen
Cgdm6 baloglusum1 kaşık biberon değil kaşık mamadan bahsetmiştim bir bakın isterseniz internetten. Kaşık biberon çok zor yarısı dökülüyor çok kullanışsız geliyor bana. Kaşık mama katı oluyor normal kaşıkla yediriyorsunuz
Melisayda @Cgdm6 geçici bir süreç canım biz 4 ay 9 günlüğüz uzun sürüyor bu dönem 4 hafta kadar yani genel anlamda 4 ay zor 5 aylık olsada ek gıdaya başlasam diye bekliyorum 🙏
baloglusum1 Cgdm6 ama kaşık mama için Şuan erken bebeğim 3.5 aylık. 4.5 olmasını bekliyorum kaşık mama için