Annenananene Merhaba aranızda hoca olabilir ilahiyat mezunu olabilir konuda uzmanlığı olan biri yanıtlaya bilir mi kuranı kerim meali abdestsiz okunur mu yani kitap okur gibi
Mree Annenananene öyle bir uzmanlığım yok ama ben de meali ile kuran okuyorum her zaman abdest alırım. Sonuçta kuran okuyoruz. Her zaman alınmalıdır. Ben anlayarak hatim ediyorum Allah’ın izniyle
neanladinyurdagull Annenananene abdestsiz Kur’an-ı Kerim’i bile zorda kalmadıkça elimizd almayız biz.Muhakkak abdestimizi alırız.bBüyüklerimizden böyle gördük tabi hocalar ne der bilemem
Zumra_Fatma Annenananene hayir okunmaz bende bi ara abdestim bozulmustu okuyum dedim ama okuyamadim cnm
betulhumaaltun Annenananene eğer dokunarak okursan alman gerek ama dokunmadan okursan almasanda olur ama abdestli okuman daha iyi
3kedili2bebekli Annenananene mealde Kur an sonuçta edebe uygun olarak abdest almak gerekir arapça veya Türkçe olması fark etmiyor
3kedili2bebekli Annenananene yıllarca kurslara gitmem hatimler etmem hariç mantık yürütüyorum alo fetvayı da arayıp sorabilirsiniz tabi içinize sinmediyse ama şöyle dili değişiyor diye mantığı değişmiyor bir yaziyi ingilizce okumakla Türkçe okumak arasında fark olmadığı gibi düşünebilirsiniz ben kur an i hep Türkçe okurum anlamak için okudugum şey aynı ayet aynı sure yani abdestli olmak gerekir Türkçe karakterle yazilmis olması bir şeyi degistirmez
Haffuse hem arapca hem turkce mealli kuran i kerim ise, abdesstiz okunabilir, ama dokunanazsin. Ama sadece meal ise, abdestsiz okuyabilirsin de, sayfalara donunabilirsinde🤗 “Zorlastirmayin, kolaylastirin”🤗
Nobodyyy111 3kedili2bebekli o zaman bu mantıkla namazda da Türkçe mealini okuyabiliriz. O yüzden mantığınız yanlış
Annenananene 3kedili2bebekli öncelikle yorumunuza saygım var fakat en başındada bilgi kirliliği olmaması adına konu hakkında uzmanlığı olan biri yazarsa dedim mantık yürütmekle gercek bir bilgiyi ortaya koymak çok farklı şeyler bunu şu şekilde düşüne biliriz ben tıp kitapları okudum sonra biri bana bir rahatsızlığını sordu bende mantık yürüterek teşhis koyup tedavi ettim doğru ve mantıklı olur mu ? Her bilim dalının bir uzmanı vardır doğrusunuda onlar bilir hele ki din gibi hassas bir konuda mantık yürüterek fetva veremeyiz bu daha büyük bir günah olmaz mı ?
3kedili2bebekli Nobodyyy111 namazda Türkçe meal okumama sebebimiz arapça ve Türkçe arasında anlam karmaşası olusuyor yani ibadetlerimizi yaparken dosdoğru Allah in indirdiği kelam olmalıdır o yüzden kitapta yazdığı gibi dosdoğru okuyarak yapıyoruz ibadetlerimizi ama anlamını öğrenmemiz için Türkçe okumamız anlamamiz anlayarak yapmamız daha güzeldir benim aldığım eğitim ogrendigim araştırdığım budur
3kedili2bebekli Annenananene o halde fetva hattını arayın aynı şeyi söyleyecektir dili fark etmez kur an okuyorsun aynı ayet aynı sure fark eden bir şey yok diyeceklerdir zaten ben mantık yürüttüm böyle demedim böyle uygun gördüm demedim size neden öyle olduğunun mantigini anlattım aklinizda soru isareti kalmasın diye
Nobodyyy111 3kedili2bebekli tabiki öyle. Zaten Kuranı Kerimin kendisi gibi meali de kutsaldır. Ancak dinin hükümleri buna göre belirlenmez. Mesela abdestsiz ezberinizden Kuran okuyabilirsiniz ama gusül abdestiniz yoksa okuyamazsınız. Yani benim bildiğim Kuran’a abdestsiz dokunulmaz sadece. Kendisini de mealini de abdestsiz okuyabilirsiniz. Sadece Gusülünüz yoksa ne dokunabilir ne okuyabilirsiniz
3kedili2bebekli Annenananene o halde okuyabilirsiniz sanırım bende gece aradım acaba mı diye abdest uygundur dedi merak ettim bir daha arayacagim hatta