hsyn Merhaba anneler alerjimiz var ek gidiya gectik artik bugun Balkagi verecegim sizler nasil veriyorsunuz tarif alabilir miyi. ?
Askmeyvesininannesi hsyn balkabığını bir çok çeşit denedim ve benim çiroz tek bir çeşit olan halini sevdi. önce bal kabağını ister su da ister buharda pamuk gibi olacak kıvamda pişir. sonra soğut. sonra ne kadar balkanağıysa göz kararı ceviz rendele.hatta un haline getirilcek derecede rendele döv falan. cevizi un haline getiriyorum. Yine aynı şekilde göz kararı pekmez döküp tatlandırıyorum. Elimle küçük toplar haline getiriyorum. İnaaaanılmaz güzel tadı var ve bunu kendimide yapmaya başladm 🤦🏼♀️😅 sonra o topları veriyorum. Zaten ağzına aldıgı an dagılıyo. bir tek bu formunu sevdi.
AtaTrkmn hsyn bal kabağı ve havuç haşlıyorum yada bal kabağı ve kuru kayısı haşlıyorum ( gün kurusu) severek yiyor bebeğim
Deletedmom277 hsyn Buharda balkabağını pişiriyorum. Diğer tarafta irmikle suyu pişiriyorum. İkisi pişince karıştırıyorum. Eğer balkabak tatlıysa pekmeze gerek yok eğer tadı çok yoksa ben 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü koyuyordum
mutlular hayırlı olsun,posalı ve çok faydalı bir sebzedir ben parmak şeklinde buharda pişirdim yemedi parçaladı😬çatalla ezip veriyorum.püre kıvamına getirip anne sütü yada devam sütüyle de verilebilir
Askmeyvesininannesi hsyn hmm ozaman pekmezle tatlandır ver. Veya dier annelerin yazdıgı tarifleri uygula. Benim oğlum ancak bu şekilde yedi
Deletedmom277 hsyn ben tadımları bitirdim soğanı 8 aylıkken verdim. Öyle hatırlıyorum sarımsağı 9 aylıkken verdim. Neden böyle yaptım bilmiyorum biraz spontane davrandım.