melissk arkadaşlar merhaba bir şey soracağım menenjit aşısı iki marka var bunu biliyorum , yaptırılması gereken ayları da biliyorum ama bu iki markanın aşısını da mı yaptırmam gerekiyor yoksa ikisinden bir tanesini mi seçip yaptırıyoruz?
nuroner melissk aslında toplam 4marka var biri b grubu için 3tanesi a grubu için hem a hem b grubu iki türden de yaptırmalısınız. B grubu bexero a grubu için 3 farklı marka var dediğim gibi ama hepsinin adını bilmiyorum hangisinin olduğu çok önemli değil ama yaygın yapılan nimenrix onda da. Aylar içinde her doktorun takvimi farklı biz hem bexerı hem nimenrix ikisine de 3.ay başladık
EbruBoluKaya İkiside farklı kategori olduğu için yaptırılması gerekiyor bizde 15 gün sonra ilk dozlara başlayacağız 5.ayımızda 5-7-13 olarak planladı doktorumuz
melissk 7-9-14 bizimde nimenrix o da 13 peki o aşıyı kaç doz yaptıracaksınız nimenrix kaç doz yapılacak doktorun biri 1 doz dedi diğeri 2 doz
EbruBoluKaya melissk eğer 6.ayda başlarsanız 2 doz 1 yaş sonrasına bırakırsanız tek doz yapılıyor. Biz 5-7-13 aylarda ikisinden de yaptıracağız 2 aşıdanda 3 doz olmuş olacak. Bizede doktorumuz 2 veya tek doz tercihi sundu en az 2 ve 3 öneriyorum dedi biz 3 yaptırmaya karar verdik
Heymissbon melissk baslanilan zamana gore degisir.. 6 ay 1 yas arasi 2 doz.. 1 yasindan sonra tek doz yapilir
tugcecet melissk bizim doktorumuz 7. Ay ve 13. Ay olarak planladı 2 şer doz yani toplam 4 tane 2 nimenrix 2 baxero
nuroner melissk ya onu sormadım açıkçası çünkü bizim doktorumuzda oluyor zaten aşı ayı gelince vuruyor ama 2ya da 3 zannedersem