lacimorvi 6-9 ay arası tadım aylarıdır. Bebeğinize önce tüm sebzeleri 3 gün kuralıyla yedirin. Sonra meyvelere geçin. Şekerli seviyorlar diye şekeri daha bu ayda verirseniz yaşına geldiğinde “yemiyor nolur yardım” diye başlık açarsınız. Kabak, havuç, patatesi buharda pişirir ve ezip kahvaltıda verirdim. Tıka basa doyurmaktan bahsetmiyorum. Yanına dereotlu yoğurt hazırlardım. Başlarda bu şekilde yoğurt-ot çeşitlendirmesiyle sebzelere çeşit ekleyerek yedirdim. Kızım hasta olduğu zamanlar haricinde yemek reddetmiyor. Zamanla yoğurtlarına haşlanmış buğday ruşeymi, yulaf, chia tohumu gibi besin değeri yüksek şeyler eklemeye başladım. Artık 17 aylık. Her şeyi yiyebiliyor. Ben yine de sebzeyle beslenmesini önemli bulduğum için mücver, sebzeli yumurta falan yapıyorum. Bu sabah havuç, patates, 2-3 dal ıspanak, 1 çk brokoli-ıspanak tozu, çk ucuyla soğan tozu, kaşar, yumurta, buğday ruşeymi, mısır unu, yulaf, maydonoz ile harç hazırlayıp tost makinesinde yağsız şekilde mücver yaptım. Yanına da dereotu ve chialı yoğurt. Tabağına da peynir çeşitleri koydum. Ne kadar bol sebze yersek, tohum tüketirsek o kadar sağlam bağışıklığımız olur.