xbebegimx Kizim 5 aylik oldu doktorumuz tadima basla ddi ufak ufak kasik ucuyla veriyorum muz, salatalik tattirdim kabak patates vs. Devam etcem sizler baska neler tattirdiniz bu ayda kizlar bana da fikir olsun
incizeynep xbebegimx Patates, bal kabağı, muz, avokado, elma, armut, havuç, tattırdıklarımız. Birde bebek irmiği ile muzlu mama yapıp yedirdim. Şimdi de brokoli tattıracağım inşallah
Dogacelik xbebegimx armut da ekleyin mutlaka kabız olmaması için hergün biraz armut veriyorum çok işe yarıyor
bernnaa xbebegimx havuç, tatlı patates, brokoli,avokado, karnıbahar, kabak, balkabağı, ıspanak, pırasa, patates, labne, yoğurt, muz, elma Önünüz haftalarda da kereviz, enginar , soğan mevsim sebzesi neyse onu vericem
xbebegimx incizeynep maasallah sizinki de mi 5 aylik😊 bizim doktor 6 aylikken liste vercekmis simdi sadece kasik ucuyla diline degdir yeter ddi bnde az az pure halinde veriyorum ,, sizin soylediklerinizi de deniycem tesekkur ederim🌸
incizeynep xbebegimx Rica ederim biz de 5 buçuk aylıkken başladık şuan 6 buçuk aylığız biz biraz tadım olarak değilde doyumluk gibi başladık sanırım 😬🙈
Aslan2103 @“xbebegimx”#p30381569Daha önce yazdigim yaziyi yapıştırıyorum destek alabilirsiniz. Bebeginiz oturmaya destekli basladiysa, mama sandalyesinde dik durabiliyorsa ve 5. Ayi doldurduysa ek gidaya doktorunuzlada konusarak baslayabilirsiniz. Ancak bazi annelerimiz ek giyadi cocugu doyurmak amacli oldugunu dusunup stresle basliyor. Hayir 5. Ay ek gidasi bebegi doyurmak amacli degil tadim ayidir. Bebegimizde her hangibi bir alerji soz konusu var mi yok mu bunu ogrenmemiz gerekiyor. Bu sebeblede 3 gun kuralini tavsiye ediyorum. Ben oncelikle yogurtla baslamanizi tavsiye ediyorum ki bebeginiz bazi sebzeleri yemegi reddederse yogurtla tatlandirabilelim. Kendi mayaladigimiz yogurt varsa yoksa guvendigimiz bi yogurdu bebegimize ilk gun 1 cay kasigi 2. Gun 1 tatli kasigi 3. Gun 1 corba kasigi seklinde tattiriyoruz. Bu surecte gozlemliyoruz yuzunde vucudunda bir kizariklik, kakasinda kan vs var mi diye. Daha sonra sebzelere geciyoruz. Patates Havuc Kabak Kirmizi biber Fasulye Balkabagi Brokoli (sadece yesil kismi saplari gaz yapar) Avokado Bunlarin hepsini buhar aparati edinip haslayabilirsiniz yoksa suda haslamada olur. Catalla ezip uzerine 1 2 damla zeytinyagi, kivami cok koyuysa anne sutu/ formul mama yoksa kaynamis klimis suyla biraz açabilirsiniz. Daha sonra meyvelere geciyoruz. Elma Armut Muz(siyah cekirdeklerini cikarin kabiz yapmasin? Seftali Kayisi Erik vs Cam rende de bunlari rendeleyip direk verebilirsiniz. Daha sonra da mixlere basliyorsunuz mesela kabak havuc patates buharda haslayip karistirip verebilirsiniz. Meyvelerde ayni sekilde irmik vs katip verebilirsiniz. Unutmayin tadim ayindayim amac karin doyurmak degil tadim yaptirmak. Emzirmeye veya mamaya devam ediyoruz. Ek gida verdikten yarim saat sonra emzirebilirsiniz. 🙋♀️ Bunlarin yaninda ek gidaya baslarken benim memnun kaldigim aparatlarida paylasiyim. Buharda pisirme aparari ayakli olsun mutlaka ki altinda pirinc mercimek vs pisirip suyundan ekleyebilelim. Meyve suzgeci Silikon uclu kasik Silikon vakumlu tabak (ben sevdim ama sevmeyen annelerde cok var arastirin) Cam eende Yogurt mayalamak ve kavanoz mama vs yapmak icin cam kavanozlar kucuklerden Tahta kasik Peynir alti suyu salca vs yapmak icin buz kaliplari Giyilebilen 2 tane min. onluk Disari cikarken corba vs kullanmak icin termos
Nobodyyy111 xbebegimx merhaba biz doktorumuzun önerisiyle yoğurtla başladık ama tabiki süt alerjisi olmaması gerekiyor