Mercan12 Arkadaşlar merhaba oğlum 7 ay 13 günlük. fakat bugüne kadar hiç babildamadi, sizce normalmi yoksa gecmi kaldık. 5 aylik bebekler bile babildiyormus bizimkisinde hicbisey yok ☹️
Ballilokmam11 Mercan12 5 aylik mi 🤔benim kizimda 7 ay 12 gunlukken babildadi bir anda ve bence her bebek kendine özel kıyaslayan üzülmeyin zaten dönemleri 6.aydan sonra genellikle 7-8.aylardaymjs
mrvyhya Mercan12 merhaba benimde bebeğim 7 ay 6 günlük babilma dediğiniz kelime söyleme mi ba baa fln diye net şekilde duymak mi oluyor sanırım öyle birşey bizdede yok bende hep düşünüyorum erken diyorlar
aynenncnmmm Mercan12 7 ay 4 günlük ga gaaa, gaa gay, gıyyy, ayyy, ayyyeeeğ, gee eeğğğ (onun ce eeesi😂) falan diyor ama baa baaa, mammaaa falan yok. Karşılık veriyorsa, belli sesleri çıkarıyorsa tedirgin olmayın derim 🌸
Mete23-6-2022 Mercan12 benim oğlum 10 aylıkken babıldadı şuan 21 aylık 4 lü cümle kuruyor çokta takılmayın bence çocuktan çocuğa değişiyor.
Mercan12 Ballilokmam11 ah inşallah canim, her sabah uyandığında babildiycak diye bekliyorum ama bişey yok inşallah yakın zamanda baslar 😇
Mercan12 mrvyhya ba ba baa gibi hecelermis canim ama benimkinde hiç öyle bişey olmadı inşallah başlar yakinda
gag123 Mercan12 ilk çocuğumda aynı korkuyu yaşadım psikolog bir arkadaşa danıştım. Bana 3-4 kelime seç (baba/mama/bebe..) gibi karşısında hep aynı kelimeleri babıldama ritmiyle söyle dedi iki güne babıldadı
ygmrln Mercan12 benimki de neredeyse 8 ay olacak öyle hecelemiyor ama şeyler çıkarıyor bugün kakakakka diyordu bübübübü diyor falan onlar sayılıyor mu
Mercan12 gag123 canım inanirmisin bende hep diyorum bababba dededede çenem yoruluyor artık, ama tık yok bizimkinde bekliyorum artık bakalım nesaman diyecek.
Mercan12 Mete23-6-2022 öylemi rahatladım şuan. bende takmaya başlamıştım artık, teşekkür ederim inşallah bizimkide yakin zamanda konuşur 😇
Mete23-6-2022 Mercan12 bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim konuşma konusunda çok faydasını gördük bir de yakın çevrenizde çok konuşan bir çocuk varsa o çok hızlandırıyor konuşma sürecini
Mercan12 Mete23-6-2022 kitapta okumalıyım canım haklısın inşallah başlar yakın zamanda teşekkür ederim canım😇
Mercan12 ygmrln bence sayılır tabiki illaki bababa olmasına gerek yok bübübü de olur sonuçta heceliyor
Kubraaybars Mercan12 7 ay 19 günlük bizde de yok ay ay ay aaaaaa ayyyy ayeyyy var ba ba asla yok bi dün der gibi oldu bababa diye vazgeçtik aaaaa ya geçti 😂😂😂 ilk çocuğum benimde ama kasmıyorum her çocuk kendine özel sonuçta
Mercan12 Kubraaybars benim oglanda bı tuhaf sesler çıkarıyor canım ama bababa gibi sesler söylemiyor. Allah a bıraktım artık Allah hadi yürü ya kulum nezaman derse o günü bekliyorum 😇
naznasel Mercan12 kız benimde annee diyo emmm mem diyoo ığğğ aaaa diyo geçen bi baba dedi artık demedi tabi 6 ay 22 günlük bakalım bekliyoruz ama anne diyo ya illa baba mı demeleri gerekiyor🤔
Mercan12 naznasel canım bende bilmiyorum ki benim oğlanda ağlarken sadece annni diyor, babildama deyince sanki hep bababa dededede gibi hecelemelermis belkide anne anne diyorsa oda babildama olabilir 😁