yaren_msll0 Kızlar kızım 8 buçuk aylık fakat ne bi emekleme ne de yürüteçte ilerleme göremiyorum sürekli yürteçe koyuyorum yere koyduğumda ağlıyor kafasını vuruyor gelişiminde gerilik mi var acaba korkuyorum biraz yapılı ve hantal 😒😒😞😞😞
yenianne01 yaren_msll0 ben yürüteci sağlıklı bulmuyorum almadım çoçuklarımda canım bilemiyorum bu yüzden 9 aylık oğlumda …Bence aksine yürümesini geçiktirip yapacağı motor gelişimlerinde korkudan engel oluyor ben böyle düşünüyorum
aysegul_my yaren_msll0 kizlar biraz geç geliyolar sanirim bi oğlum bi kızim var oğlum cok emin hatirliyorum 5 bucuk aylikken yerde geri geri emekliodu bi bakiyodum koltuk altlarina sıkışmış 5 aylikken yürutece koyduk oglumu 8 bucuk aylik olana kadar bindi uçuruyodu evde kendini odadan odaya 8 bucuk aylikken emeklemeye başladi emekleyip dönüp oturup bana bakiyodu geri mesela kızim 4 bucuk aylık ne bi dönme var ne bişey yani sürekli kucakta olmak tek derdi bide hemen uyumak arkadasimin kizi var 7 bucuk aylik yürütece biniyo almişlar hiç yani bi iki adim atıyo gitmiyo bile her bebek bir olmaz tabiki ama erkek bebkler daha aceleci gibi gözlemlerim kadarıyla
Sedaaa55 yaren_msll0 canm korkma benimki 11 aylık oldu daha yeni yeni emeklemeye başladı bende tedirgindim senim gibi gerilik mi var acaba diye ama anladım ki her çocuk bir olmuyor zamanı geldiğinde kendileri istedikleri zaman yapıyorlar 🥰
Sedaaa55 yaren_msll0 Yürüteci herkes önermiyor evet ama napalım çocuğu oyalamak için iyi bişey üstelik yürümeye de katkı sağladığını düşünüyorum çevremdeki herkeste kullandı hiçbir sıkıntı olmadı zaten akşama kadar yürüteçte durmuyorlar bizimki toplasan 15 dk anca duruyor sonra kucak diye ağlıyor
Alyatrd @yaren_msll0 benim kızımda 10 aylıkken emeklemeye başladı , 15 aylıkken yürüdü panik yapmayın bence 🙏🏼
yaren_msll0 Alyatrd ay bilemiyorum canım ister istemez panikliyorum geri geri gidiyor ama ileri hiç hareket yok
yaren_msll0 yenianne01 bu konuda çok ayrımda kaldım ama gene de aldım ne yalan söyleyim ve koydum çünkü yere koyduğum da evde kıyamet kopuyor sürekli kucağımda taşıyamıyorum ☹️
han37_ yaren_msll0 7 ay 25 günlük benim oğlum yürütece ilk koydylugum da geri geri gidiyordu nasıl gideceğini sonradan öğrendi şimdi odaları talan edip dolanıyor ☺️
yaren_msll0 aysegul_my evet bende onu farkettim kız bebeklerin genel olarak geç emeklemesi yürümesi konuşma olarak da kızlar daha önce konuşuyor sanki
yaren_msll0 han37_ parkeye koyduğumda biraz daha hareketleniyor halılarım ipli acaba ondan mı zorlanıyor diye düşünüyorum bide
yaren_msll0 Sedaaa55 inşAllah kuzum kontrollerinde doktorlar bi sıkıntı görmüyorlar her bebeğin gelişiminin farklı olduğunu söylüyorlar ama annelik işte 😏
aysegul_my yaren_msll0 evet evet konuşma olarak kızlar daha cabuk dilleri sökülüyo ee oda biz kadinların doğasında var cok konuşmak 😅 erkeklerde az konuşuyolar o yüzden erkek bebeklerde geç konusuyolar
Sedaaa55 yaren_msll0 parke de kendiler kaydıkları için zorlanmıyorlar bizimkide halıda hiç ilerleyemiyorfu çok zorlanıyordu ama alıştı birde örümceğin kurarken tekerlerini biz fazla sıkmışız ondanda gidemiyormuş biraz gevşettik fır dönüyor valla şimdi çocuğa bilmeden eziyet çektirmişiz 😂😂
ayse9191 Büyük kızım 7 aylıktı emekledi,şimdim8 ay 5 günlük kızım emeklemenin e si yok.hiç zorlamıyor kendini,ama telaşlanmıyorum belki emeklemeden yürücek.ayakları basıyor mu,önemli olan o,er geç yürürler…