Miniminiprens Bu akşamdan örnek vereyim. Kapuska ve domatesli makarna vardı. Kapuska yemediği için ona alternatif birşey yapmadım makarna yedi sadece. Yaparsam alışır hiç yemez diye endişeleniyorum. Önüne koydum sadece makarna yedi sonra tabi duymadığı için 1 dilim kek yedi yemekten sonra. Sizler yemediği yemek olunca alternatif çocuğunuza yemek yapıyor musunuz yoksa evde menü neyse onu mu koyuyorsunuz tabağına
Marianne Miniminiprens seçici besleniyor doğduğundan. Menümüz hep standart, yeni yemekleri keşfetmek bile istemiyor. Yemezse hemen alternatif yaparım, aç kalıyor, aç kalırsa da yemez, çok inat ve kararından vazgeçmez.
Melekhnm Miniminiprens yemeyeceği şeyi bile bile yapıp verirsem yemeyecek ve ben stresden ölecem o yüzden ona gmre ayarlayamay çalışıyorum 2.5 yaş bu arada zateh zorla yediriyorum birde öyle yaparsam hiç olmaz kabuska yemeğini büyükler bile seçer yemez çocuk da yemez gayet normal ama lahana turşusu versem yiyor örnek mesela yani , bu akşam ona sulu köfte patates yaptım kendime kanat kızarttım
agacsizkoala Miniminiprens özellikle sevmediğ birşeyi versem yemez mesela bi kase taze fasülye koysam önüne asla yemez ama onu az pilavın yanına koysam yer o şekil dengelemeye çalışıyorum ve her öğün de seveceği bir çeşit yapıyorum
Hkgi Miniminiprens genelde yiyeceği şeyleri yapıyorum ama yine yemezse bi yumurta kırıyorum içim rahat etmiyor aç olduğunda yoksa abur cubura yöneliyor
Ballibademin_21 Miniminiprens mesela benim oğlum çok seçicidir sevmediğini hayatta yemez ama ben yiyeceğin vitaminini alsın diye değiştiriyorum mesela yumurta asla sevmez kokusundan bile rahatsız olur sebzeli unlu börek gibi yapıyorum yumurtayı kek diye yediriyorum
Usnac1995 Miniminiprens Bu konu karmaşık. Herkesin bir damak tadı var. Eğer çocuğum çoğu şeyi yiyor bir kaç şeyi gerçekten yemiyorsa o şey yerine alternatif yaparım, anlarım ki tadını beğenmiyor. Fakat aşırı seçici tadına bile bakmadan yemiyorsa alternatif sunmam.
sedaozan Miniminiprens mesela kuru fasülye yemiyor oğlum akşam yemekte varsa pilavın yanına köfte yapıp veriyorum ona da. Ama sürekli çok fazla seçip yemiyorsa o başka tabi
Mnli Miniminiprens 4 yaşında benimki de geçen seneye kadar makarna köfte pilav tavuk et arasında dönüyordu menü ev yemeği sulu yemek diye bir şey yoktu hayatında geçen sene ramazanda hamileydim tutamadım ama her akşam eşime iftar hazırladım o yorgunlukla oğluma ayrı hazırlamadım tabi başta istemedi çoğu şeyi ama her akşam 1 kepçe çorba ve yemek neyse onu koydum önüne sorduğunda da bu akşam yemeğimiz bu dedim aç kalktığı çok oldu 1 senedir devam ediyorum 1 öğün az yerse diğerinde çok yiyor takmıyorum yemeyen bir çocuk benimki okulunda falan da yemiyormuş öğretmenine teşekkür ederim bunlar bizim evde var diyormuş 😅 ama ona göre yaptıkça daha zor oluyordu bana saldım kilo alımı vs normal 1 senedir
Bal_prenses Miniminiprens kizimda temmuzda 4 yaş olacak sevmediği yemekler var yemediği zman alternatif birşeyler hazırlıyorum çünkü asla sevmediğini yemiyor yediremiyorum😌
Sienna 4 yasındakı kızım cok sukur nadir yemek secer bazen her cocuk ıcın mızmızlanır yemek ıstemez o zaman bu senı uzatır der guzelce anlatırız tadına bakması ıcın ozelıkle sevmedıgı yemekler yapmam oglum ıkı yasında oda tam tersı yemek secen bır cocuk ama ekstra bır ogun yapıyorum corba yada ona gore bır yemek hem dogersı gun kreste ogle yemegı hazırlamıs oluyorım hemde aksam yemıs oluyor malesef kızımdan bambaska karanterı var elınde telefon oldugu zaman guzel yıyor secmıyor malesef cogunlukla bu sekıl yedıgınden veriyoruz ama kızım bugun kaynanam gılde yesıl fasulye makarna gıbı şeyler vardı kırmızı makarna ıstıyorum dedı fasulyenın suyuyla makarnayı karsıtırıp yedı halasıda kek yapmıstı onu yedı elma ıstedi elma yedı doyurdu karnını oglumuda evde corba yedırdım ıftarda sadece bıraz makarna bırde kek yedı akısına bıraktım acıkınca daha ıyı yıyorlar ama hıcbırzaman olan yemekten harıc kalkıpta baska bırsey yapmadım ama daha aklı ermedıgı zaman bır yastan once ac kaldırmadım sofradan o zaman o yemegı sevmedıyse hep baska bırsey teklıf edıp verdım bırını yerken sevmedıgındende tattırdım
2kiz Miniminiprens ona göre yapmıyorum ama yemeğin yanında makarna gibi pilav gibi tamamlayıcı yemek mutlaka olur oda onu yer sürekli ona göre yemek yapsam hergun sadece makarna tavuk yada patates kızartması yememiz gerekir ☹️
livanurvealpinannesi61 Miniminiprens bizde yemekte ne varsa o yenir. Pırasa yemem ıspanak yemem diye birşey baştan beri böyle. Ne pişerse o yenir yemezse başka bişey yapmam vermem