Ccemre Bebeğim 19 aylık hiç kelime yok herşey anlıyor fazlasıyla bazen tekrar ediyor çok az tekrarı var varmı böyle geç konuşan çocuklarınız örnekleriniz
A2B4 Ccemre 22 aylık 7 kelimesi net var terapiye başladık çünkü babamizin tarafında 5 yas öncesi konuşan yok
berkinannesi_ Ccemre 20 aylık olcak oğlum komutları çok iyi toplasan 5 6 kelimesi var bende napsam diye düşünüyorum
Meri-Mel Ccemre 16 aylık kızım henüz kelimeleri çok az ama bir dua var başladığımızdan beri 3 kelime daha eklendi 💓🤲🏻❤️
Usnac1995 A2B4 17 aylıkkrn nasıldı hatırlar mısınız, yani 1-2 ay içinde değişiyor mu bir şeyler. Bu arada terapi nasıl oluyor nerelerden alabiliriz, fiyatları nedir? 17 aylık oğlumunda bilinçli 3-5 kelimesi anca var. Korkuyorum böyle devam edecek diye
A2B4 Usnac1995 15.ayda ilk kelimer geldi.artış olmadı 2 yaş sınırdır ama beklmefik.1000 tl 40 sokağı.
Ccemre annesininkurabiyesi herşey ıııhh diyerek ve işaret parmağı ile anlatmaya çalışıyor gayet iyş anlıyor 2 dil anlıyor
seizetheday Ccemre bence bu aylar çokta geç değil ya oğlumun kelimeleri ikili cümleleri var ama mesela 18 aylıkken suya süte yemeğe mama diyorken 19 aydan bu yana su süt muz ya da ne yemek istiyorsa ifade edebiliyor bir anda başlıyor mesela sayıları renkleri hep söylüyordum bir anda kendi kendine konuşurken söylemeye başladı şuan 20 aylık 1 ayda bile çok şey değişiyor
Ccemre seizetheday ya evet 24 ay da bakılabilir birde 2 dil öğreniyor Almanca ve türkçe doktorumuz bekleyin dedi birden açılır şuan gelişimi normal diyor fakat işte bizde bir an önce başlasın istiyoruz ama zamans yaymak lazım
Tuptuuuce Ccemre ekran izliyorsa bunun da çok gerilettiğini söylüyorlar ve ekran süresi azaltıldığında veya tamamen bırakıldığında kpnuşmada ilerleme görüldüğünü söylüyorlar
songulcandas Tuptuuuce size katılıyorum oğlum 16 aylık tek tük konuşmaya başladı 18 aylık olduğunda ben televizyonu tamamen çıkardım hayatımızdan şu an 21 aylık baya ilerleme var her geçen gün daha da ilerliyor
Mrv_cnl Ccemre söylemek istediği şeyleri gösterse bile anlamamzlıkten gelin acele etmeyin erkek bebeklerin fıtratı bu. Genetik diye de bişey var elbette ekrana mağruz kalıyorsa azaltın birlikte kitap okuyun anlatın ona resimleri sayı saymaya kelime söylemeye teşvik edici şarkılarla dans edin ona da söylemesini isteyin
Ccemre Mrv_cnl hepsini yapıyorum ekran yok zaten biraz sabırsız benimkisi bekliyorum anlamıyorum bırakıp gidiyor :) ama doğru erkeklerin yaradılışında var sanırım
zeynep91 Ccemre bazı bebekler öyle ya geç konuşabiliyolar yakınımın oğlu 21 aylık daha yeni anne amca vs söylemeye yeni başladı her bebeğin gelişimi farklı
Zeynepnazli30 Benim kızımda 15 aylık anne dede mama meme al gel ver gibi kelimeler söylüyor. Acıkınca anne mama emzik isterse anne meme gibi şeyler diyor. Kendi kendine de son günlerde sürekli bişeyler anlatmaya çalışıyo dra danışacağım yeterli mi emin değilim ben de