Nonames05 bebeğin karaciğer enzimler ile ilgili bi durum. Gayet sağlıklı kilosu yerinde olan bebeklerde bile sarılık olabilir. Benim prematüre doğdu 5 saat oksijen verildi o arada hemşireler sürekli şeker takibi yaptı. Süt gelsin edilen çocuğu doyuracak kadar olamadı hele ki sezeryan da 5. Günden sonra aktif süt gelecek dedi doktorlar öyle de oldu. 35 günlük olduk mama hastane de başlandı öyle tulbentmis altınla yikamaymis mantıken düşünün karaciğer enzim için ne faydası olabilir hiç yapmadım da. Işık da alakasız uv ışığı hastane ortamında gozetimle verilen bisey evde ki ışıkla da alakası yok. Sadece bebeğine göre değişiyor. 5 saat şekeri düşmedi Benim bebegimde ama gel görelim emme refleksi zayıftı beslenemedi mamaya da karşı değildim verdiler zaten anlamıyorlar bile. Süt mü verdin mama mi icti bebek onu hiç bbilmiyor. Çocuk aç kalınca sütüm yok aç kaldı diye tribe girecegime mama versinler dedim. Mamayi da şuan kestim süt arttırma programlarına kaydoldum aktif emiyor gel görelim anne sütü sarılığı oldu şimdi sütte bulunan bi enzim bebekler sindiremiyomus hiç zararı yok emzirmeye devam dediler. Hiç ışık almadı hep sınırda kaldı 3 4 Aya kadar geçecek dedi doktor. Bunları hesaba katarsak her bebek farklı ve hurafelere de gerek yok kendinizi yorarsiniz derim. Soda şekerli su gibi şeyleri doktoru geçtim ebeye bile sorsanız alacağınız tepkilere bi bakın derim. Eskiden di bunlar. Gayet bilimsel çalışma yapılmış sebepleri de orada.