esmaahmet 5 6 adet patates kabuklarını soyup birkaç parçaya kes hasla
1 çay bardağı süt (oda sicakliginda)
1 çay bardağı rendelenmiş kasar
Karabiber tuz
1 yemek kaşığı teragi ben margarin koyuyorum.
Kofte için
400 500 gr kıyma
1 tane rendelenmiş sogan
1 yumurta
Galeta unu (kivama göre ayarla ekmek kırıntısıda olur)
Kimyon Karabiber toz biber tuz
3 4 dal maydanoz (ben koymuyorum istersen koy)
Güzelce yogur elini hafif yagla misket kofte yap çok küçük değil çok buyukte değil (güveclerin varsa herkese yetecek kadar kişi başı 5 6 top kofte sığacak büyüklükte yap köfteleri.
Köfteleri top yaptıktan sonra tavada az biraz yağda kizart arkalı önlü
Rendelenmiş domates sosun varsa ondan koy yoksa domates salçasıni yarım çay bardağı yada 1 çay bardağı suya aç çok sulu olmasın kıvamlı Bi domates sosu olsun ayrı tavada yapıp köftelerin üzerinede koyabilirsin direk koftelerin olduğu tavadada yapabilirsin koftelerle salça sosunu birleştir
Patates puresini guveclerin alt tabanına paylaştır uzerine salçalı kofteleri koy üzerine kaşar rendesi yap fırına koy 200 drcde kaşarlar eriyene yada kızarana kadar kalsın cabuk pişer zaten içindeki malzemeler pişmiş olarak fırına giriyor.
Güveç kullancaksan firin tepsisine biraz su koyup guvecleri firin tepsisine yerleştir istersen çatlama ihtimaline karşı. Guveclerin yoksa borcamda da yapabilirsin çok guzel Bi yemek. Patatesleri sıcakken ez hemen malzemeleri koy pure yap soğuyunca tutmayabilir pureyi yaptıktan hemen sonra guveclere paylastir tencerede soğumasın. Baharat oranına kendin karar ver