Gamzecelik birden emzirmeden keserseniz çocuk uyumaz ben 2 saatte bir uyutuyorum ama gece uykusuna gecmeden 1 saat önce bı güzel doyuruyorum ve gece uykusuna gecmeden önceki uyanıklık süresini biraz uzatmaya çalışıyorum ki yorulsun biksin ve uyumak istesin. Memede uyumasına çok izin vermemeye çalışıyorum. Benim oğlum dhaa kucuk ama taktikler tutuyor. Misal biliyorum ki saat gece 10 da gece uykusuna geçecek en geç 9 buçukta emziriyorum uyuyacak gibi olursa memeden alıp ayağımda sallıyorum yada yatagina koyup piş piş yapıyorum artık çok yoruldugu için hemen dalıyor. Bide gece uykusunda her uyandığında önceden sürekli emerek uyutuyordum baktım 20 dk da bir sürekli emmek istiyor oysaki aç değil bağımlı bende yavaş yavaş emzirmeyi azaltmaya çalışıyorum mesela gece uyandı diyelim. Piş piş yapıyorum olmuyor kucağıma aliyorm sarılıp ayağımda sallıyorum genel olarak ayakta sallamayla uyduğu için ayagaima koyunca uyuyor diyelim yine huysuz ben kuran dinletiyorm her uyutmada bu artık rutin o yüzden Kur’an’ı duyduğu an gözler gidiyor ama diyelim tüm bunlara rağmen uyumadı o zaman alıp emziriyorm ve yatağına koyuyorum bu süreç öyle hemen olmuyor zaman alıyor ama nerden başlarsanız orda kar edersiniz benim öyle oldu daha tam oturmadı ama hiç uyumayan bir bebekken artık uyku en azinda bilen bir bebek oldu :))